Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες σήμερα Παρασκευή


Βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και στο Αιγαίο με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στα βορειοανατολικά τμήματα και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012.

Από το βράδυ όμως και από τα νοτιοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση με τοπικά έντονα φαινόμενα, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 19 στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 21 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στις βόρειες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά κυρίως στα ανατολικά πελάγη θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση το απόγευμα. Μέτριοι μέχρι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχή και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται για την Χίο, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους...
18 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους ως 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Λέσβος
Βροχή και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται για την Μυτιλήνη, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 18 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με εκδήλωση καταιγίδας, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 17 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Ρόδος
Συννεφιά προβλέπεται για την Ρόδο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νοτιοανατολικούς ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 19 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Μύκονος
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Μύκονο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 19 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Κρήτη
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Κρήτη, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 7 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 19 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Αττική
Τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά, βελτίωση του καιρού στη συνέχεια και νέα επιδείνωση αργά το βράδυ, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα το βράδυ ισχυροί.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν, με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών το βράδυ, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7, και το πρωί στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7, και το πρωί στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Θράκη βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές .
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και το πρωί πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 03 έως 10 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπείρου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Ένταση των φαινόμενων από το βραδυ.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 7 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: στα νοτιά νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με σποραδικές βροχές. Και τις πρωινές ώρες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση. Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το μεσημέρι.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Αττική
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρη καταιγίδα.
Βαθμιαία πρόσκαιρη βελτίωση.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: αρχικά αίθριος, βαθμιαία τοπικές νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου