Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες σαρώνουν την Δυτική Ελλάδα - Τα 11 μποφόρ έφτασαν οι άνεμοι και στο Κάβο Ντόρο

- Απαγορευτικό απόπλου από πολλά λιμάνια της χώρας
- Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Κέρκυρας
- Κακοκαιρία αναμένεται και στην Ανατολική Μακεδονία και την Δυτική Θράκη με ισχυρές βροχές


Kύμα κακοκαιρίας πλήττει σχεδόν όλη την χώρα και περισσότερο τα δυτικά με ισχυρούς ανέμους που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 10 μποφόρ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο Κάβο Ντόρο μετρήθηκαν άνεμοι η ταχύτητα των οποίων έφτανε τα...
11 μποφόρ!

Ήδη, από νωρίς, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δελφινιών για Αίγινα, Πόρο, Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με πλοία ανοιχτού τύπου και αμφίδρομα, στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Επίσης, το πλοίο «Ταξιάρχης» παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου, λόγω απαγορευτικού και δεν θα εκτελέσει το δρομολόγιο για τη Καβάλα.

Το πρωί δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια στις γραμμές Στύρα-Αγ.Μαρίνα, Κυλλήνη-Ζάκυνθο, Πρίνου-Καβάλα και Σαμοθράκη-Αλεξανδούπολη.

Η κακοκαιρία άρχισε από νωρίς το πρωί πλήττοντας την Δυτική Ελλάδα. Στην Κέρκυρα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ πολλές ήταν οι περιπτώσεις που χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής. Οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι και οι άνεμοι φτάνουν τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η βροχόπτωση έφτασε μέσα σε ένα μόλις βράδυ τα 55,2 χιλιοστά, με μέση βροχόπτωση το Νοέμβριο τα 216,8 χιλιοστά. Μέσα σε μία μόλις νύχτα, έριξε το ¼ του νερού που πέφτει συνήθως μέσα σε έναν από τους δύο πιο βροχερούς μήνες του χρόνου στην Κέρκυρα.

Στην Πρέβεζα, δέντρα ξεριζώθηκαν, μεγάλα κλαδιά έσπασαν και πινακίδες καταστράφηκαν. Σε πολλά σημεία μεγάλα δέντρα έπεσαν στην μέση του δρόμου, ενώ σε μια περίπτωση ολόκληρο δέντρο ήρθε από το πουθενά και βρέθηκε στην μέση της εθνικής οδού.

Tα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη νοτια Πελοπόννησο.



Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχή και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται για την Χίο σήμερα τις απογευματινές και βραδυνές ώρες, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους...
18 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 7 μποφόρ.

Για αύριο Παρασκευή 30/11, προβλέπεται καταιγίδα, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 18 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με εκδήλωση καταιγίδας, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 17 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.  

Λέσβος
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Μυτιλήνη σήμερα μετά το μεσημέρι, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 18 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 7 μποφόρ.

Για αύριο Παρασκευή 30/11, προβλέπεται καταιγίδα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ. 


Ρόδος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Ρόδο σήμερα τις απογευματινές και βραδυνές ώρες, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους ως 5 μποφόρ.

Για αύριο Παρασκευή 30/11, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νοτιοανατολικούς ανέμους ως 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με αραιές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 19 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Μύκονος
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Μύκονο σήμερα μετά το μεσημέρι, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 19 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ.

Για αύριο Παρασκευή 30/11, προβλέπεται συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 20 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Κρήτη
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Κρήτη σήμερα μετά το μεσημέρι, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 19 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις νότιους ανέμους ως 7 μποφόρ.

Για αύριο Παρασκευή 30/11, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με σποραδική συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 18 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.
Αττική
Nεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι και αργότερα καταιγίδες που πιθανόν κατά τη διάρκεια της νύχτας να είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και μετά το μεσημέρι τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Nεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα οπότε πιθανόν να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Aναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Nεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που τη νύχτα στα βόρεια πιθανώς να είναι ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι στα Δωδεκάνησα 6 με 7, στα υπόλοιπα 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη
Aραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στις Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Άνεμοι: νότιοι 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Nεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στο Θρακικό 7 με 8 μποφόρ
θερμοκρασία: από 7 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη έως 14 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στα νησιά του Ιονίου, την ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τοπικά θα είναι έντονα, από το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νότιοι 6 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Tοπικές νεφώσεις με βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στη νότια Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανώς στην ανατολική Πελοπόννησο, την Αττική, τη νότια Εύβοια θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Αύριο Παρασκευή

Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που στη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανώς πρόσκαιρα το πρωί στην Αττική, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στη δυτική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που το απόγευμα θα ενταθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου