Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

"Ναυτοκτονία" - Απονενοημένο διάβημα με θύματα άλλους

- On air πρόταση του υπουργού Υγείας για συνάντηση στις 3 μ.μ.
- «Θα συνεδριάσουμε μόνο αν υπάρχει βελτιωμένη πρόταση» λέει ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ
- «Θα προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον» διεμήνυσε το Μέγαρο Μαξίμου
- Απειλές της ΠΝΟ για απεργία τον Ιούνιο και τον Αύγουστο καταγγέλλει η Διαμαντοπούλου
- 9 από τα 14 σωματεία της ΠΝΟ καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ
- Περιμένουν με αγωνία χιλιάδες πολίτες
– Απεργία τη Μ. Πέμπτη και στα ΚΤΕΛ


Το γαϊτανάκι στο θέατρο του παραλόγου για την ανεργία στα λιμάνια τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη συνεχίζεται, με την κυβέρνηση και τους...
ναυτεργάτες να μαλώνουν και τους πολίτες να παρακολουθούν τους άλλους να αποφασίζουν για εκείνους, χωρίς εκείνους!

Ταξιδιώτες του Πάσχα, νησιώτες, παραγωγοί είναι όμηροι των ναυτεργατών που θέλουν να απεργήσουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και την κυβέρνηση που φαίνεται να βρίσκεται σε πανικό. Πως αλλιώς να ερμηνευτεί μια σύσκεψη που δεν έβγαλε τίποτα και έπρεπε να βγει το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος για να απευθύνει από τα κανάλια πρόσκληση στην ΠΝΟ να συναντηθούν! Δε σήκωσε το τηλέφωνο του γραφείου του, βγήκε στα κανάλια... Μια πρόταση μάλιστα που έγινε δεκτή από τους ναυτεργάτες και το ραντεβού προγραμματίστηκε για τις 3 το μεσημέρι.

Εκείνη την ώρα θα συνεδριάσει στο υπουργείο Υγείας η ειδική επιτροπή, υπο τον Ανδρέα Λοβέρδο, για την εφαρμογή και την εξειδίκευση του νέου ΕΟΠΥΥ. "Δεν υπάρχει κλεισμένο ραντεβού ακόμα. Αν ο κ. Λοβέρδος μας θέλει μόνο για να συζητήσουμε για τον ΕΟΠΥΥ, δεν πρόκειται να πάμε. Θα μιλήσω μαζί του στο τηλέφωνο και θα δούμε".

Για την ώρα, η ΠΝΟ φαίνεται να επιμένει στην απεργία τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη. Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, μιλώντας στο ΑΜΠΕ είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει βούληση της κυβέρνησης για αναστολή της απεργίας και επανέλαβε ότι ο Οίκος Ναύτου θα πρέπει να παραμείνει όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος, επεσήμανε στο ΑΜΠΕ είπε ότι η απόφαση για την 48ωρη απεργία των ναυτεργατών δεν έχει αλλάξει και ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει μόνο, αν προκύψει κάτι πολύ σημαντικό ή βελτιωμένο από πλευράς της κυβέρνησης.

«Η μόνη αντίδραση που έχουμε, είναι να αμυνθούμε μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων» είπε ο κ. Νταλακογιώργος, ενώ αναφερόμενος στην αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων και εμπορικών φορέων για την απεργία, απέδωσε την επιλογή του χρόνου στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές για τον Οίκο Ναύτου μέσα στις εορτές. «Δεν πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένα, είτε αυτά αφορούν τα εργασιακά είτε τα ασφαλιστικά δικαιώματα, μέσα στο Πάσχα» πρόσθεσε.

Όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση διαμηνύει ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, για τη μετακίνηση των ταξιδιωτών και τη μεταφορών των προϊόντων και ενώ πολλοί ταξιδιώτες έχουν ήδη μεταφέρει τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους σε άλλες ημέρες ή έχουν ακυρώσει τις κρατήσεις τους σε ξενοδοχεία.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ομαλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και την απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων» το μήνυμα του Λουκά Παπαδήμου προς τους ναυτεργάτες, μέσω ανακοίνωσης που «βγήκε» το βράδυ της Κυριακής από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Είχε προηγηθεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, από την οποία προέκυψε η ανακοίνωση αλλά χωρίς να διευκρινιστούν οι τρόποι με τους οποίους θα προστατευτεί το συμφέρον των πολιτών. Δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης, η οποία άλλωστε δεν έχει αρθεί από την προηγούμενη απεργία. Με τη διαφορά βέβαια, ότι στα πληρώματα που έχουν αλλάξει, δεν ισχύει...

Η απεργία χαρακτηρίστηκε αδικαιολόγητη, ιδίως μετά τις «γραπτές δεσμεύσεις του υπουργείου. Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου», σημειώνεται στην πρωθυπουργική ανακοίνωση και καλεί τους ναυτεργάτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου