Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πυρκαγιές σε εξέλιξη σε Ζάκυνθο, Φωκίδα, Αρεόπολη και Ηράκλειο

Προσοχή!  Και σήμερα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο νησί μας!

Η Ελλάδα συνεχίζει να καίγεται! Πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν τα τρία πύρινα μέτωπα προσπαθώντας να τα θέσουν υπό έλεγχο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρία πύρινα μέτωπα στο...
Λαγκαδά Αρεόπολης, στο Μαλανδρίνο Φωκίδας και στο Κορακονήσι Ζακύνθου.

Στην Αερόπολη επιχειρούν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη.

Στο Μαλανδρίνο Φωκίδας έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής με 27 άνδρες, εννέα οχήματα και πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων. Ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο και ευτυχώς δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά στην πολύπαθη, αυτές τις μέρες, Ζάκυνθο καίει δασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν 19 πυροσβέστες με έξι οχήματα και πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων ανά ελικόπτερο.

Φωτιά ξέσπασε, επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία ετέθη υπό έλεγχο μετά τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η πυρκαγία έκαψε έκταση που είχε μόλις αναδασωθεί στην περιοχή Βουλισμένο Αλώνι, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται μικρά πεύκα. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα με 4 οχήματα.

Υπό έλεγχο είναι και η φωτιά στον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου.

Να σημειώσουμε πως σήμερα υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική, το νότιο τμήμα της Εύβοιας, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου