Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το θέμα της φορολόγησης του Κάμπου κατέθεσε ο Κωστής Μουσουρούλης

Νέα τροπολογία για τη δίκαιη φορολόγηση του Κάμπου, κατέθεσε την Πέμπτη, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση – Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης», ο Βουλευτής Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Με την προτεινόμενη απαλλαγή της φορολόγησης της...
γεωργικής γης και τον υπολογισμό του όποιου φόρου αναλογεί με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, μόνο επί των κτισμάτων, ενισχύεται περαιτέρω η προστασία της περιοχής, ενώ διευκολύνεται η διατήρηση του ιστορικού της χαρακτήρα, καθώς και της ιδιοκτησίας από εκείνους που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στη σημερινή αδικαιολόγητα υψηλή φορολόγηση.

Την τροπολογία συνυπέγραψαν ενενήντα (90) Βουλευτές όλων των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και ανεξάρτητοι Βουλευτές. Η ευρεία και διακομματική αυτή υποστήριξη, προσδίδει νέα δυναμική στο ζήτημα, καταδεικνύοντας με τον πλέον επιτακτικό τρόπο, την ανάγκη δίκαιης αντιμετώπισής του. Εναπόκειται στην Κυβέρνηση και τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να αποφασίσει τον τρόπο, με τον οποίο θα ανταποκριθεί στην ανάγκη αυτή.

Σημειώνεται ότι για το ζήτημα του Κάμπου, ο Κωστής Μουσουρούλης έχει καταθέσει Ερώτηση (06.02.2010), έχει αποστείλει τρεις επιστολές προς τους Υπουργούς Οικονομικών (23.02.2010, 03.10.2011, 18.07.2011), ενώ στις 10.03.2011, είχε καταθέσει, μαζί με 53 Βουλευτές, τροπολογία καθώς και νομοτεχνική βελτίωση αυτής, που όμως δεν έγιναν δεκτές από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου