Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Κωστής Μουσουρούλης στη Βουλή: Με την πολιτική της Κυβέρνησης δημιουργείται ένα νέο κύμα φτωχών

Με την πολιτική της Κυβέρνησης δημιουργείται ένα νέο κύμα φτωχών, τόνισε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις», ο Βουλευτής Χίου και υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής, Κωστής Μουσουρούλης.

Όπως επεσήμανε, η Κυβέρνηση έφερε προς...
ψήφιση ένα νομοσχέδιο δαιδαλώδες, που απαιτεί 12 προεδρικά διατάγματα και 18 κοινές υπουργικές αποφάσεις για να λειτουργήσει. Η γραφειοκρατία φαίνεται να αυξάνει αντί να μειώνεται, όπως και οι διευθυντικές θέσεις, αν και σε εποχή εξοικονόμησης πόρων. Επομένως, είναι αμφίβολο αν το νομοσχέδιο θα επιτύχει τα όσα πραγματεύεται, π.χ. σχετικά με τη γρηγορότερη απονομή συντάξεων, τα θέματα υπολογισμού της ασφάλισης, ή τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ο Κωστής Μουσουρούλης παρατήρησε πως το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) φαίνεται να αποξενώνεται από τον κύριο κορμό του Υπουργείου, αχρηστεύοντας τις όποιες κοινές υποδομές και συνέργειες είχαν αναπτυχθεί, όπως για παράδειγμα οι υποδομές πληροφορικής, ενώ υπενθύμισε πως «η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει ένα ευέλικτο ΣΕΠΕ, με νομική και τεχνική υποστήριξη και με ενιαίο πληροφοριακό σύστημα κοινό για το Υπουργείο, τον ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ, καθώς και ανακατανομή των υπηρεσιών του ώστε να καλυφθούν και οι ανάγκες της περιφέρειας». 

Την έλλειψη αντιμετώπισης των αναγκών της περιφέρειας και την οριζόντια πολιτική της Κυβέρνησης, «τυφλή» σε ειδικά χαρακτηριστικά, όπως η νησιωτικότητα, ή η εποχικότητα, εντόπισε ο Κωστής Μουσουρούλης και στο χειρισμό της απελευθέρωσης των ταξί. Άσκησε για το θέμα κριτική στην  Κυβέρνηση, αναφέροντας πως «τάζετε νέες άδειες ταξί ανοίγοντας κομματικό ρουσφετολογικό παιχνίδι, επιστρέφετε δηλαδή στο καταδικασμένο εμπόριο ελπίδας, αφού ενεργοποιήσατε και πάλι τον κοινωνικό αυτοματισμό».

Πρόσθεσε, τέλος, πως είναι απαράδεκτες «οι δυσλειτουργίες και η αναστάτωση που προκαλούνται στους πολίτες από τον τρόπο που εφαρμόζει την προσωπική του πολιτική ο κάθε Υπουργός» και κάλεσε την Κυβέρνηση να συμμορφωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου