Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Σήμερα αποφασίζουν οι ταξιτζήδες "αν θα πάνε οι 'Ελληνες διακοπές"

- Στα άκρα η σύγκρουση
- Νέα μπλόκα σε λιμάνια και αεροδρόμια
-Όμηροι χιλιάδες επιβάτες στο λιμάνι της Πάτρας
- Λαμπόγυαλο από ταξιτζήδες τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα
- Προσαγωγή το βράδυ της Παρασκευής συνδικαλιστή του ΣΑΤΑ

Κλιμακώνεται ο πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί μετά το ναυάγιο της συνάντησης Ραγκούση - Λυμπερόπουλου στο υπουργείο Μεταφορών. Σήμερα Κυριακή 31/7, θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν για τον τρόπο με τον οποίο...
θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Το πρωί του Σαββάτου περίπου 500 ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης έκαναν κατάληψη στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Αρχικά συγκεντρώθηκαν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Μουδανίων και από εκεί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο. 

Παρέταξαν τα οχήματά τους στο δρόμο έξω από το αεροδρόμιο και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο του κτιρίου των αναχωρήσεων, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στην διεξαγωγή των δρομολογίων ή να παρεμποδίσουν την είσοδο ταξιδιωτών στον τερματικό σταθμό. Όμως, για 15 λεπτά παρεμπόδισαν την προσέγγιση των μισθωμένων λεωφορείων για τις μετακινήσεις των αφιχθέντων ταξιδιωτών στα ξενοδοχεία. Για το απόγευμα της Κυριακής προγραμματίζουν νέο μπλόκο στα διόδια Μαλγάρων.

Συνέχισαν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί στα Χανιά, με μηχανοκίνητη πορεία προς το αεροδρόμιο "Δασκαλογιάννης". Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε το πρωί, από την έδρα του ραδιοταξί «Ερμής» στην περιοχή Μουρνιών και μέσω της εθνικής οδού και της λεωφόρου Καζαντζάκη κατευθύνθηκε προς τον κόμβο Κλαδισού, διέσχισε την οδό Κισάμου, την οδό Κυδωνίας και σταμάτησε για 10 λεπτά μπροστά απο την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Οι αυτοκινητιστές, κινούμενοι με χαμηλή ταχύτητα και κορνάροντας συνεχώς, συνέχισαν, μέσω των οδών Βενιζέλου και Ακρωτηρίου, με κατεύθυνση το αεροδρόμιο Χανίων όπου και παρέμειναν χωρίς να παρεμποδίσουν την κίνηση άλλων οχημάτων και επιβατών.

Στο Ηράκλειο ιδιοκτήτες έκαναν πεζή πορεία ως τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης την οποία κατέλαβαν, μετά από συνέλευση στα γραφεία τους.

Κανονικά λειτουργεί το νέο λιμάνι της Πάτρας με την λήξη του σημερινού αποκλεισμού από ιδιοκτήτες ταξί. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού δημιουργήθηκε ένταση, όταν άνοιξε μία από τις πύλες, ώστε να βγουν ταξιδιώτες και οδηγοί φορτηγών. Τελικά η ηρεμία αποκαταστάθηκε, όταν η συγκεκριμένη πύλη έκλεισε, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι ιδιοκτήτες ταξί αποχώρησαν.

"Έσπασαν" τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Σοβαρά επεισόδια το βράδυ της Παρασκευής στην Κέρκυρα όπου εξαγριωμένοι αυτοκινητιστές έκαναν γυαλιά καρφιά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Περίπου 150 άτομα, έσπασαν την πόρτα των γραφείων και κατέστρεψαν τα πάντα, από γραφεία ακόμα μέχρι ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

"Έσπασαν" και τα νεύρα των οδηγών

Προβλήματα χτες το απόγευμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απόφασης των ιδιοκτητών ταξί της Θεσσαλονίκης να πάρουν τα οχήματά τους έως τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Η πομπή των αυτοκινητιστών ξεκίνησε περί τις 5 το απόγευμα κι έφτασε έως τον κόμβο της Πορταριάς, κοντά στα Νέα Μουδανιά, απ' όπου επέστρεψε -με κανονικές ταχύτητες- στη Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της μηχανοκίνητης πορείας προκλήθηκαν τεράστια προβλήματα, τη στιγμή, μάλιστα, που είχε ξεκινήσει η έξοδος των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου και των εκδρομέων του Αυγούστου προς Χαλκιδική.

Η Τροχαία βρισκόταν επί ποδός και κατηύθυνε την κίνηση των οχημάτων μέσω εναλλακτικών διαδρομών.

Στη ΓΑΔΑ συνδικαλιστής του ΣΑΤΑ

Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία του ΣΑΤΑ στη Μάρνης, όπου τέσσερις άνδρες της Ασφάλειας προσήγαγαν μέλος του ΔΣ, τον συνδικαλιστή του ΚΚΕ Π. Μαυρίκη για να δώσει κατάθεση σε σχέση με τα επεισόδια στον Πειραιά.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη προκλήθηκε ένταση στην ακτή Ξαβερίου, την οποία είχαν αποκλείσει ιδιοκτήτες ταξί, εγκλωβίζοντας στο λιμάνι χιλιάδες τουρίστες. Παράλληλα, ορισμένοι έριξαν λάδια στην ανηφόρα από όπου έπρεπε να περάσουν πούλμαν για να μη φύγουν και είχαν στήσει οδοφράγματα. Οι αστυνομικοί έριξαν πριονίδι στα λάδια για να μην υπάρξει κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου