Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Με τι καιρό θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς του Αυγούστου

Το μεγάλο κύμα των εκδρομέων του Αυγούστου ετοιμάζει ήδη βαλίτσες. Οι περισσότεροι θα ταξιδέψουν για τους προορισμούς τους το Σάββατο και την Κυριακή που ο καιρός θα είναι δροσερός για την εποχή, καθώς ο υδράργυρος δε φαίνεται να...
ξεπερνά τους 35 με 36 βαθμούς. Aυτο οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό που περνάει σήμερα από τη βόρεια Ελλάδα και δημιουργεί βροχές και μπόρες κυρίως στα βουνά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Περιμένουμε παρόμοιες συνθήκες με περισσότερο επιβαρυμένο καιρό στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το μεσημέρι και το απόγευμα περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν, οπότε θα εκδηλωθούν βροχές και μπόρες κυρίως στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές, βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφορ και στα πελάγη, στις νοτιότερες περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου τοπικα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 18 εώς 32 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 18 έως 36 βαθμούς κελσίου και στα νησιά από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 εώς 36 βαθμούς.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Περιμένουμε λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια και κυρίως στα βουνά. Στη νότια και νησιωτική Ελλάδα περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα δυτικά και νότια πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, αφού θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 17 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά από 18 έως 36 και στα νησιά από 22 εώς 35 βαθμούς κελσίου.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Δροσερή θα είναι και η περιοχή της Αττικής, αφού ο υδράργυρος δε θα ξεπεράσει τους 34 με 35 βαθμούς κελσίου με ανέμους δυτικούς, βορειοδυτικούς μέχρι 4 μποφόρ.

1 σχόλιο: