Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Επστολή της βουλευτή Χίου Ελπίδας Τσουρή σε προϊσταμένες Εφοριών και Διευθύνσεων Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για την απεμπλοκή έργων

Την απεμπλοκή έργων που καθυστερούν ή έχουν εμπλοκή, λόγω αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ζήτησε με επιστολή της, από τις προϊσταμένες των Κ΄, 3ης, 14ης, 27ης,ΚΑ΄ Εφοριών, Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Νεωτέρων Μνημείων η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή.

Η επιστολή έχει ως στόχο την καταγραφή των έργων, τα οποία βρίσκονται σ' εμπλοκή ή καθυστέρηση, λόγω...
αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, και του απαιτούμενου προσωπικού, προκειμένου, στη συνέχεια να γίνει δυνατή η διεκδίκηση λύσεων, οι οποίες θα τα αποδεσμεύσουν.
Η βουλευτής επισημαίνει ότι: «ειδικά στα νησιά λόγω της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού τους, παρουσιάζονται προβλήματα και καθυστερήσεις, που οφείλονται σε αντίστοιχα ευρήματα, αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ενώ, παράλληλα, οι διαδικασίες για την αποδέσμευσή τους δεν μπορούν να προχωρήσουν, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Κατά συνέπεια , θα πρέπει όλοι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να διεκδικήσουμε τους τρόπους και τα μέσα αντιμετώπισης των σχετικών προβλημάτων, κάτι που θα οδηγούσε στη δημιουργία θέσεων εργασίας και τόνωσης των τοπικών οικονομιών στα νησιά, τα οποία υπάγονται στο χώρο ευθύνης σας».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Αγαπητή κυρία Προϊσταμένη,
θεωρώ, ότι στις συνθήκες κρίσης, στις οποίες βρίσκεται η χώρα, θα πρέπει να γίνεται ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα και η προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων.
Πολλές φορές, όμως, ειδικά στα νησιά, λόγω της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού τους, παρουσιάζονται προβλήματα και καθυστερήσεις, που οφείλονται σε αντίστοιχα ευρήματα, αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ενώ, παράλληλα, οι διαδικασίες για την αποδέσμευσή τους δεν μπορούν να προχωρήσουν, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Κατά συνέπεια , θα πρέπει όλοι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να διεκδικήσουμε τους τρόπους και τα μέσα αντιμετώπισης των σχετικών προβλημάτων, κάτι που θα οδηγούσε στη δημιουργία θέσεων εργασίας και τόνωσης των τοπικών οικονομιών στα νησιά, τα οποία υπάγονται στο χώρο ευθύνης σας.
Προς την κατεύθυνση αυτή, θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με τον αριθμό των έργων, τα οποία βρίσκονται σε εκκρεμότητα, λόγω αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, στην ΚΑ΄Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, καθώς και για το προσωπικό, το οποίο απαιτείται, προκειμένου να απεμπλακούν.
Είμαι βέβαιη, για την, όσο το δυνατό συντομότερα, ανταπόκρισή σας, μιας και η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή.

Ελπίδα Τσουρή
βουλευτής Χίου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου