Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Κωστής Μουσουρούλης για την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης και στην υπόθεση της απογραφής

«Ούτε ο τομέας της απογραφής μπορεί να εξαιρεθεί από τη γενικευμένη ανεπάρκεια της Κυβέρνησής σας, η οποία κοστίζει στη χώρα και θα κοστίζει και για το μέλλον», υπογράμμισε, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του σχεδίου νόμου: ‘Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Διενέργεια Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών’, ο βουλευτής Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής, Κωστής Μουσουρούλης.

Όπως επεσήμανε, η γενική απογραφή...
κτηρίων, πληθυσμού και οικιών, είναι μία εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνής υποχρέωσή μας, η οποία θα μπορούσε να συνεισφέρει σημαντικά στο σχεδιασμό τομεακών και περιφερειακών πολιτικών εφόσον τα στατιστικά στοιχεία είναι αξιόπιστα. Χαρακτήρισε δε, ολέθριο λάθος την αλλαγή μεθοδολογίας υπολογισμού της συμβολής των ΔΕΚΟ στο ΑΕΠ, που είχε ως αποτέλεσμα την τεχνητή άνοδο του ΑΕΠ της περιόδου 2007-2009 και τελικώς την απώλεια πόρων για τη χώρα.

Αναφερόμενος στο θέμα της κρίσης στην Ευρωζώνη, ο Κωστής Μουσουρούλης επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση που δεν έχει αξιοποιήσει τις κατά καιρούς δηλώσεις αρμοδίων Επιτρόπων, όπως για παράδειγμα του κου Μπαρνιέ, που πρότεινε να μην αξιολογούνται από τους οίκους, οι χώρες, οι οποίες βρίσκονται εκτός αγορών, όπως δεν έχει αξιοποιήσει επίσης την πρόβλεψη του καταστατικού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που της απαγορεύει να διακρατεί ομόλογα χωρών που βρίσκονται υπό καθεστώς πτώχευσης. «Αλλά για να υπάρχει λύση, πρέπει να υπάρχει και σχέδιο. Εσείς, απ’ ό,τι φάνηκε μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχετε σχέδιο, αλλά δεν μπορείτε να προδιαγράψετε, να προτείνετε ή να διαπραγματευτείτε ούτε και ad hoc λύσεις», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου