Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου η φωτιά στην περιοχή Αγ. Σπυρίδωνα-Καστρομηνά-Ψαρόπετρα, έκαψε 100 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης

Για τη φωτιά που ξέσπασε χθες Τρίτη 5 Ιουλίου στην περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χίου:

"Πυρκαγιά ξέσπασε στις 12.55 το μεσημέρι, στην περιοχή Αγίου Σπυρίδωνα - Καστρομηνά - Ψαρόπετρα.

Η πυρκαγιά πήρε πολύ γρήγορα....
διαστάσεις λόγω των βορειοανατολικών ανέμων και χρειάστηκαν 60 άντρες με 17 οχήματα 20 εθελοντές "Ο" και "Ι", 50 άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλή τον Ταξίαρχο, οι Πολιτικές Προστασίες Περιφέρειας και Δήμου. Παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου.

Στην κατάσβεση πήραν μέρος το Πυρ/κό Ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη από τη Σάμο και από Αθήνα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 5 μ.μ. αφού έκαψε 100 περίπου στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης.

Την ίδια ημέρα και στις 10.50 μ.μ. ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Νέας Μονής. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο 1 ώρα αργότερα από 9 οχήματα με 30 άντρες και εθελοντές της "Ο" με συνδρομή της Πολ. Προστασίας και του Στρατού αφού έκαψε 1 στρέμμα δάσους.

Σημαντική ήταν η παρουσία της Αστυνομικής Δ/νσης Χίου η οποία συμετείχε με 6 κλιμάκια για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, αλλά και στη φύλαξη και έρευνα των περιοχών.

Διενεργείται προανάκριση και για τις 2 πυρκαγιές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου