Δροσιστικό και απολαυστικό γλυκό
Για 2-4 άτομα
Για την πανακότα
1 βανίλια σε σκόνη
5 ml λικέρ κουαντρώ
100 γραμμάρια...
κρέμα γάλακτος light 3%
150 ml γάλα 0%
20 γραμμάρια φρουκτόζη
10 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης
Για την κομπόστα βύσσινο
½ κιλού βύσσινα καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
4 ποτήρια νερό
4 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι γλυκάνισου
Εκτέλεση
Για την πανακότα
Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε το γάλα με τη φρουκτόζη. Έχουμε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνης τα οποία τα προσθέτουμε στο γάλα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε φορμάκια της αρεσκείας μας των 60 γραμμάρια. και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.
Για την κομπόστα βύσσινο
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο. Προσθέτουμε τα βύσσινα και τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά μαζί με το μείγμα την ζάχαρης.
Στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει η κομπόστα.
Αδειάζουμε σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε πάνω απο το γλυκό μας.
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου