Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Χαρδαλιάς: Μόνο έτσι θα αποφύγουμε το lockdown! Το φινάλε που «έκρυβε» την είδηση

ΧαρδαλιάςΟλέθριο θα είναι το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και στην κυβέρνηση εύχονται να μην φτάσουμε στο σημείο στο οποίο αυτό το σενάριο δεν θα μπορεί να αποφευχθεί.

Η φωνή του Χαρδαλιά που “έσπασε”, τα νέα μέτρα και η ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση στην μάχη να περιοριστεί ο κορονοϊός ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, 14.08.2020, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρόκειται για μια δέσμη αυστηρών μέτρων, που περιλαμβάνουν μοντέλο…
Πόρου στην Πάρο και την Αντίπαρο, κλείσιμο των μπαρ και εστιατορίων τα μεσάνυχτα και στην Αττική (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, μέχρι τις 24 Αυγούστου), αλλά και όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, θέατρα, σινεμά, έως 31 Αυγούστου, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Εκτός από τα νέα μέτρα, ωστόσο, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε και κάτι άλλο, ακόμη πιο σημαντικό. Το άφησε για το τέλος, ωστόσο το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: «Το μήνυμα, το ζητούμενο, ο στόχος είναι ένας: Να παραμείνουμε υγιείς. Και να μη χρειαστεί να πάρουμε μέτρα, τα οποία θα είναι ολέθρια για την οικονομία μας».

Όπου «ολέθρια μέτρα» βάλτε ένα δεύτερο lockdown, το οποίο τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι ειδικοί χαρακτηρίζουν καταστροφικό ενδεχόμενο.

Ωστόσο, ο υφυπουργός ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας πως θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο αυτό το καταστροφικό σενάριο να αποτελέσει μονόδρομο…

Σημειώνεται επίσης πως η φωνή του “έσπασε” όταν απηύθυνε έκκληση στους νέους, ώστε να προστατεύσουν τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους (σ.σ. μετά το 07.17 στο βίντεο που ακολουθεί).
Χαρδαλιάς

Αναλυτικά είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο κλείσιμο
«Αγαπητοί μου συμπολίτες. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Θα είναι κι εκείνες που θα κρίνουν την πορεία και έκβαση των πραγμάτων σε αυτή τη φάση της εξέλιξης της πανδημίας. Της μάχης μας με τον αόρατο εχθρό. Και το μήνυμα, το ζητούμενο, ο στόχος είναι ένας: Να παραμείνουμε υγιείς. Και να μη χρειαστεί να πάρουμε μέτρα, τα οποία θα είναι ολέθρια για την οικονομία μας.

Για τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας, την πατρίδα μας. Ας είναι ξεκάθαρο: Αν ο καθένας κι η καθεμία από μας, από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, φοράει τη μάσκα του και κρατάει τις αποστάσεις, αν όσοι ειδικά επιστρέψουν από τις διακοπές, μείνουν μακριά από τους ανθρώπους που μπορεί να κινδυνεύσουν, τηρώντας προστατευτικά μέτρα, αν ο καθένας μας αποφύγει συγχρωτισμούς και χαλαρώσει, ξεκουραστεί, διασκεδάσει, τηρώντας προστατευτικά μέτρα, τότε και μόνο τότε θα έχουμε κερδίσει και αυτή τη μάχη».

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου