Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Βυθίζονται ακόμα περισσότερο στη δίνη του κορονοϊού Βραζιλία και Αργεντινή

Βυθίζονται ακόμα περισσότερο στη δίνη του κορονοϊού Βραζιλία και ΑργεντινήΑνεξέλεγκτη η διασπορά του ιού σε Μεξικό, Κολομβία, Ισραήλ και στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 1.274 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 52.160 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του...
κορονοϊού στη χώρα η οποία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο πίσω μόνο από τις ΗΠΑ έφθασε ως εδώ τους 103.026 νεκρούς επί συνόλου 3.109.630 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.
Μεγάλο μέρος της βραζιλιάνικης επιστημονικής κοινότητας θεωρεί πολύ υποτιμημένα τα στοιχεία που ανακοινώνει η κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Αργεντινή: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί, 
ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων σε 24 ώρες
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Αργεντινή ξεπέρασε τους 5.000 νεκρούς, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας χθες Τρίτη, την ώρα που οι μολύνσεις αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες, ωθώντας πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη το κράτος της Λατινικής Αμερικής, παρά το πολύμηνο lockdown και την υποσχόμενη αρχή των μέτρων.

Στην Αργεντινή επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα από την 20ή Μαρτίου, ωστόσο οι αρχές τα είχαν χαλαρώσει σε αρκετές περιοχές της χώρας· σε αυτή ακριβώς την απόφαση αποδίδεται η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης.

Η χώρα κατέγραψε 7.043 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χθες Τρίτη, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 260.911 και την Αργεντινή να ξεπερνάει έτσι την Ιταλία στην κατάταξη.

Τα πιο πρόσφατα κυβερνητικά δεδομένα καταγράφουν ότι στην COVID-19 έχουν υποκύψει ως εδώ 5.004 άνθρωποι.

Η πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες και τα περίχωρά τους τελούν υπό αυστηρό περιορισμό, όμως παρά την καραντίνα αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας νωρίτερα χθες Τρίτη εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τη ραγδαία αύξηση των μολύνσεων στην Αργεντινή, έπειτα από πολλούς μήνες που η χώρα έμοιαζε να έχει θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο.

Σε όλη την αμερικανική ήπειρο, τα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό πλέον ξεπερνούν τα 100.000 σε ημερήσια βάση, τόνισε ο διεθνής οργανισμός.

Μεξικό: 926 θάνατοι και 6.686 κρούσματα σε 24 ώρες
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 926 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 6.686 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων ως εδώ ανέρχεται σε 53.929 νεκρούς επί συνόλου 492.522 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό μάλλον στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από τα κρούσματα τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.

Το Μεξικό καταλαμβάνει στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Κολομβία: Ξεπέρασαν τα 410.000 τα επιβεβαιωμένα 
κρούσματα, οι θάνατοι πλησιάζουν τους 13.500
Στην Κολομβία ξεπεράστηκε το όριο των 400.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό χθες Τρίτη, την ώρα που οι θάνατοι όδευαν προς το επίπεδο των 13.500 και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην πρωτεύουσα Μπογοτά παρέμεναν πολύ κοντά στην πληρότητα.
Στη χώρα των Άνδεων έχουν πλέον επιβεβαιωθεί 410.453 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν φθάσει τους 13.475. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών περιπτώσεων ανέρχεται σε 165.698.

Οι ΜΕΘ στην Μπογοτά είναι κατειλημμένες κατά 89%, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Η πρωτεύουσα της Κολομβίας είναι η κυριότερη εστία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, με σχεδόν το ένα τρίτο των επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Κι άλλες μεγάλες πόλεις της Κολομβίας, ανάμεσά τους η Μεδεγίν, η Μπαρανκίγια και η Κάλι, πλησίασαν το 100% της πληρότητας των ΜΕΘ κατά τη διάρκεια του lockdown, αλλά τα επίπεδα των εισαχθέντων ασθενών είναι αρκετά χαμηλότερα.

Ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε παρέτεινε ως την 30ή Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε την 25η Μαρτίου σε όλη τη χώρα, αλλά με πολλές εξαιρέσεις, ιδίως σε κοινότητες που πλήττονται λιγότερο, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησής του να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα των 50 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η Κολομβία βρίσκεται πια στην 4η θέση της κατάταξης με βάση τους αριθμούς των θανάτων και των μολύνσεων στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, πίσω από τη Βραζιλία, το Μεξικό και το Περού.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική είναι πλέον η περιφέρεια της υφηλίου η οποία υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ισραήλ: 9 θάνατοι και 1.871 κρούσματα σε 24 ώρες
Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν εννέα νέοι θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 1.871 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έχει πλέον φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 622 νεκρούς επί συνόλου 86.593 μολύνσεων.

Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε σε 25.889. Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε από τους 388 σε 375. Οι άνθρωποι που έχουν ιαθεί αυξήθηκαν κατά 1.082 στους 60.080.

Νωρίτερα χθες η κεντρική τράπεζα του Ισραήλ προειδοποίησε ότι τυχόν νέα περιοριστικά μέτρα ή ακόμη η επιβολή εθνικού lockdown θα ήγειρε σημαντικό κίνδυνο για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.

Εξαιτίας του λεγόμενου δεύτερου κύματος και του υψηλού δείκτη θνητότητας, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να εξετάσει την επόμενη εβδομάδα το ενδεχόμενο επανεπιβολής περιοριστικών μέτρων.

Αυστραλία: 21 νεκροί στη Βικτόρια, ο πιο βαρύς 
απολογισμός του δεύτερου κύματος στην πολιτεία
Η Βικτόρια, η πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα τον πιο βαρύ απολογισμό της αφότου ενέσκηψε η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, με 21 θανάτους εξαιτίας COVID-19 και 410 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας του οξέος συνδρόμου του αναπνευστικού και των επιπλοκών που προκαλεί ο νέος κορονοϊός στην πολιτεία που έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας στην Αυστραλία είχε καταγραφεί τα προηγούμενα δύο εικοσιτετράωρα, την Τρίτη και τη Δευτέρα, και ήταν 19.

Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές στη Βικτόρια επέβαλαν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών και έκλεισαν μεγάλο μέρος της οικονομίας για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Σε εθνικό επίπεδο, η Αυστραλία καταγράφει πάνω από 22.000 μολύνσεις και 343 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας, απολογισμό αισθητά χαμηλότερο από εκείνους που έχουν ανακοινωθεί σε άλλα οικονομικά ανεπτυγμένα κράτη.

Κίνα: 25 κρούσματα, 16 «εισαγόμενα», 9 στη Σιντζιάνγκ
Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 25 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, εκ των οποίων 16 ήταν «εισαγόμενα» — άνθρωποι που επαληθεύτηκε πως προσβλήθηκαν αφού ταξίδεψαν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό — και τα υπόλοιπα 9 περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης, που διαγνώστηκαν όλες στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.737 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου