Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Δεν γνωρίζει η Χίος το κρούσμα κορονοϊου που ανακοινώθηκε από τον Σ. Τσιόδρα

Κανείς από τις υγειονομικές αρχές της Χίου δεν επιβεβαιώνει αν κατ' αρχήν υπάρχει το κρούσμα που ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα από τον Εθνικό  λοιμοξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, και κατ' επέκταση από που προέρχεται. 

Στις περιπτώσεις που υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα ανακοινώνεται και...
εξετάζονται όλοι οι άνθρωποι που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, προκειμένου να μπουν σε καραντίνα,ώστε να εξεταστούν αν έχουν προσβληθεί όλοι ή κάποιος από τον ιό.

Στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο της Χίου, κανείς μέχρι την ανακοίνωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, δε γνώριζε για θετικό κρούσμα στον COVID-19, στο νησί μας.

Αντίθετα, ότι δείγματα στέλνονται για εξέταση, ή από το εν λόγω νοσοκομείο, είτε από ιδιωτική εξέταση, είτε από το αεροδρόμιο, είναι αρνητικά.

Αυτό είπε σε δήλωσή της και η διοικητής του Νοσοκομείου Ελένη Κανταράκη, σχετικά με την ανακοίνωση ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη Χίο: "Όλα τα δείγματα που έχουν σταλεί για έλεγχο είναι αρνητικά, ενώ δεν εκκρεμεί κάποιο άλλο" είπε χαρακτηριστικά.  
 
Αν τα πράγματα είναι έτσι, λογικά αύριο Τετάρτη θα περιμένουμε να εκδοθεί και κάποια σχετική επίσημη ανακοίνωση από το Νοσοκομείο, καθώς και από τους υγειονομικούς υπεύθυνους του νησιού μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου