Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Με μάσκα υποχρεωτικά στην εκκλησία – Εξαιρούνται οι ιερείς

Με μάσκα υποχρεωτικά στην εκκλησία - Εξαιρούνται οι ιερείςΗ ΚΥΑ για τους χώρους λατρείας

Υποχρεωτική είναι πλέον η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους, περιλαμβανομένων και των χώρων λατρείας. Σύμφωνα με την ΚΥΑ από το μέτρο αυτό εξαιρούνται οι ιερείς.

Συγκεκριμένα η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας...
«κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τόσο κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών όσο και κατά την προσέλευση προσώπων για ατομική ή κατ’ ιδίαν προσευχή».
Και προστίθεται:

«Από το μέτρο εξαιρούνται οι ιερείς και το απαραίτητο για την τέλεση της λατρείας βοηθητικό προσωπικό, όπως ιεροψάλτες, μόνο όμως κατά την ώρα που πραγματοποιείται η λειτουργία ή άλλη λατρευτική σύναξη».



Υπέρ της χρήσης μάσκας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Υπέρ της χρήσης μάσκας στις εκκλησίες τάχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
«Αν οι ειδικοί μας το συνιστούν πρέπει να κάνουμε υπακοή. Χρειάζεται όμως μια εξήγηση, η οποία έχει κοινωνικό αντίκτυπο. Αυτό θα γίνει μόνο στην εκκλησία; Αυτό θα γίνει στα γήπεδα; Αυτό θα γίνει όπου υπάρχουν συνάξεις; Διότι η μέχρι τώρα εμπειρία απέδειξε ότι δεν είμαστε ειλικρινείς και τίμιοι σε αυτό το θέμα.

Δεν είναι δυνατόν στα κομμωτήρια, στις πλαζ, όπου γίνονται οι συναθροίσεις να μην επιβάλλονται τέτοια μέτρα και να επιβάλλονται στον χώρο της εκκλησία. Εμείς λοιπόν, θα υπακούσουμε σε αυτό που θα μας πουν οι ειδικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου