Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Τσιόδρας: Η αισιοδοξία για τα φάρμακα και το καμπανάκι… της Δευτέρας

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 8 μόλις νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Οι νεκροί έφτασαν τους 143 με τους τρεις νέους θανάτους που είχαμε σήμερα.

Κι ενώ η χώρα ετοιμάζεται να μπει στην… δεύτερη φάση της αντιμετώπισης του εφιάλτη του κορονοϊού, από την Δευτέρα 04.05.2020, ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν πιστός στο ραντεβού του.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι...
8 και τα συνολικά ανέρχονται σε 2.620. Σήμερα είχαμε τρεις νέους θανάτους με το σύνολό τους να είναι 143, όπως ανακοίνωσε.

Από εκεί και πέρα 37 συμπολίτες μας δίνουν μάχη με τον κορονοϊό στην εντατική, ενώ 77 έχουν βγει εκτός ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 92% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 78.207 κλινικά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας είπε από τη Δευτέρα 4 Μαΐου θα τεθούν σε λειτουργία οι πρώτες κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Αρχίζουν από τη Δευτέρα οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ τις εξετάσεις κατ’ οίκον

Τόνισε ότι στα θετικά νέα είναι η έγκριση του Remdesivir στις ΗΠΑ. «Επετράπη στις ΗΠΑ η χρήση του, αν και με προσωρινή έγκριση, λόγω του κατεπείγοντος που παρουσιάζεται σε επίπεδο δημόσιας υγείας. Θα αρχίσει να χορηγείται και σε παιδιά με χαμηλή οξυγόνωση». Ανέφερε επίσης ότι φάρμακο δίνεται ενδοφλέβια ανά 10 ήμερες μόνο νοσοκομειακά.

Πρόσθεσε πως όσοι παίρνουν φάρμακα με στατίνες θα πρέπει να τα συνεχίσουν. Τα τελευταία επιστημονικά συμπεράσματα έχουν καταδείξει ότι ο κορονοϊός προσβάλλει και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Επισήμανε πως είναι κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες, καθώς θα πρέπει να περιοριστούν οι επαφές. «Αν τηρήσουμε όλα τα μέτρα και τους κανόνες υγιεινής και αν συνεχίσουμε όλοι να θεωρούμε τους εαυτούς μας ως δυνητικούς φορείς, θα έχουμε μικρότερο ενδεχόμενο διασποράς του ιού και αύξησης των κρουσμάτων μετά την άρση των μέτρων.

Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως ακόμα δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις, εμείς θα επιτηρούμε καθημερινά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου