Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Άρση μέτρων: Πού είναι ελεύθερη η μετακίνηση εντός Αττικής – Ποιοι οι περιορισμοί

Από αύριο ξεκινά η άρση των μέτρων για τον κορονοϊό, αλλά στις μετακινήσεις εντός του νομού Αττικής θα υπάρχει ένα ιδιαίτερο καθεστώς.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε πού θα μπορούμε να μετακινούμαστε ελεύθερα στο νομό Αττικής.

Όπως τόνισε ένας κάτοικος της Δυτικής Αθήνας μπορεί να μετακινηθεί στο Σούνιο, κάτι το οποίο για παράδειγμα ισχύει για...
όλους τους διοικητικούς τομείς της Αττικής.

Υπάρχουν ωστόσο και απαγορεύσεις σε μέρη που ανήκουν στην Αττική. Και αυτό διότι δεν μπορεί κάποιος κάτοικος του λεκανοπεδίου να πάει στα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικήθυρα. «Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου δεν μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού, των Κυθήρων και των Αντικηθύρων. Αυτά είναι τα όπλα στην μάχη, η τήρησή τους θα κρίνει την έκβαση του πολέμου», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στους πολίτες να υψώσουν ένα τείχος κατά του κορονοϊού. «Από αύριο, στις 6 το πρωί, καλούμαστε να υψώσουμε νέο τείχος περιορισμού της εξάπλωσής του, να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση τη μάχη, που θα κρίνει την τελική έκβαση του πολέμου απέναντι στη νόσο», που είναι η τήρηση των κανόνων στις μετακινήσεις και τις κοινωνικές μας ή άλλες επαφές», υπογράμμισε.

Αναγνώρισε ότι είναι εγχείρημα δύσκολο, σύνθετο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό, γιατί το αποτέλεσμά του θα κρίνει τα πάντα, για τις ζωές μας, την καθημερινότητά μας, την ίδια την πατρίδα μας.
Σημείωσε ότι αύριο, στις 6 το πρωί, ολοκληρώνονται έξι εβδομάδες, με πρωτόγνωρες διαδικασίες, γεμάτες από πίεση, διλήμματα και κυρίως για το τι θα συμβεί.

Επισήμανε ότι οι Έλληνες αποδείξαμε ότι όταν στεκόμαστε ενωμένοι, είμαστε ικανοί για το καλύτερο και ότι μπορέσαμε και σπάσαμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Αποδείξαμε ότι όλοι μπορούν να μάθουν από εμάς, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου