Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Κορονοϊός: 1.453 θάνατοι στις ΗΠΑ μέσα σε 24 ώρες – Συνολικά ξεπέρασαν τις 66.000

Κορονοϊός: 1.453 θάνατοι στις ΗΠΑ μέσα σε 24 ώρες - Συνολικά ξεπέρασαν τις 66.000Άλλους 421 νεκρούς ανακοίνωσε η Βραζιλία - 74 νέες απώλειες στη Γερμανία

Η πανδημία του κορονοϊού στοίχισε τη ζωή σε ακόμη 1.453 ανθρώπους στις ΗΠΑ το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε και δημοσιοποίησε στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, κάτι που σημαίνει ότι ο απολογισμός στη χώρα ξεπέρασε τους 66.000 νεκρούς.

Ως 8:30 μ.μ. του Σαββάτου (3:30 π.μ. σήμερα Κυριακή ώρα Ελλάδας) το πανεπιστήμιο είχε καταγράφει πάνω από...
1,1 εκατ. κρούσματα μόλυνσης και 66.224 θανάτους, απολογισμό αυξημένο κατά 2% σε σύγκριση με αυτόν που δημοσιοποίησε προχθές Παρασκευή.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα όπου καταγράφεται μακράν ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Οι ημερήσιοι απολογισμοί των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ δεν έχουν πέσει κάτω από τους 1.000 νεκρούς κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα. Από τα μέσα του Απριλίου, η χώρα παραμένει σε ένα επίπεδο απ’ όπου δυσκολεύεται να κατέβει.

Σημαντική αύξηση νεκρών και κρουσμάτων στη Βραζιλία
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι το τελευταίο 24ωρο άλλοι 421 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής να φθάνει έτσι τους 6.750. Η αύξηση των θανάτων ήταν 6,7% ποσοστιαία.

Παράλληλα, καταγράφηκαν άλλα 4.970 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει έτσι τους 95.559. Τα νέα κρούσματα σημείωσαν αύξηση 5,4% από την προηγουμένη.

Άλλες 74 απώλειες ανακοίνωσε η Γερμανία
Άλλοι 74 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, το προηγούμενο εικοσιτετράωρο στη Γερμανία, με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει έτσι τα 6.649, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut, το οποίο είναι ειδικευμένο στις μολυσματικές ασθένειες.

Ο ημερήσιος απολογισμός καταγράφει μείωση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα: Οι θάνατοι που ανακοινώθηκαν ανέρχονταν σε 94 χθες Σάββατο και σε 193 προχθές Παρασκευή.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη χώρα αυξήθηκαν κατά 793 σε 162.496, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Ο αριθμός τους είναι επίσης χαμηλότερος από αυτόν της προηγουμένης (945) και υποδιπλάσιος από αυτόν της Παρασκευής (1.639).

Άλλους 89 νεκρούς μετρά το Μεξικό
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε άλλους 89 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται έτσι σε 2.061 στη χώρα. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 1.349 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 22.088.

Ο επικεφαλής της μεξικανικής υπηρεσίας προστασίας του καταναλωτή Ρικάρδο Σέφιλντ ανακοίνωσε χθες μέσω Twitter ότι έχει μολυνθεί. Έγινε έτσι ο δεύτερος υψηλόβαθμος δημόσιος λειτουργός που είναι γνωστό ότι προσβλήθηκε.

Δύο νέα κρούσματα στην Κίνα
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο της αναφέρθηκαν δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα.

Το ένα από τα δύο κρούσματα ήταν «εισαγόμενο», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό έχοντας μολυνθεί, ενώ το δεύτερο κρούσμα εντοπίστηκε στην επαρχία Σανσί.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος, ενώ δεν εντοπίστηκαν ύποπτα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα χθες, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας. Συνολικά 28 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια, ενώ οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκαν κατά 3 στους 34.

Ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 ανερχόταν σε 82.877 και ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 σε 4.633, στην Κίνα, πάντα σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των υγειονομικών αρχών της ασιατικής χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου