Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Κορονοϊός: “Σερί” ρεκόρ ημερήσιων θανάτων στο Μεξικό! Πάνω από 3.000 νεκροί στο Εκουαδόρ

Το Μεξικό κατέγραψε χθες ρεκόρ θανάτων εξαιτίας του νέου κορονοϊού μέσα σε μια μόνο μέρα, με 479 νέα θύματα και με 2.960 επιπλέον κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Οι αρχές έχουν πλέον καταγράψει συνολικά 62.527 κρούσματα της Covid-19 και 6.989 θανάτους, μετά τον εντοπισμό των πρώτων μολύνσεων στο Μεξικό στα τέλη Φεβρουαρίου.
Η προηγούμενη κορύφωση ημερήσιων θανάτων ήταν στις...
20 Μαΐου, όταν οι αρχές ανακοίνωσαν 424 θανάτους.

Πάνω από 3.000 θάνατοι στο Εκουαδόρ
Την ίδια ώρα το Εκουαδόρ ξεπέρασε χθες το όριο των 3.000 θανάτων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Χουάν Κάρλος Σεβάγιος.

«Δυστυχώς, έχουμε 3.056 ανθρώπους νεκρούς» λόγω κορονοϊού και το Εκουαδόρ έχει συνολικά 35.828 επιβεβαιωμένα κρούσματα, δήλωσε ο υπουργός σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Εκτός από τα θύματα αυτά, οι αρχές τονίζουν πως άλλοι 1.892 θάνατοι πιθανόν οφείλονταν στην Covid-19.

Στην νοτιοδυτική επαρχία Γουάγιας έχει καταγραφεί το 50% των κρουσμάτων όλης της χώρας και η πλειονότητα των θανάτων. Η πρωτεύουσά της, Γουαγιακίλ, έγινε το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, με περισσότερες από 9.300 μολύνσεις.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα
Για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, η χώρα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα μέσα Μαρτίου, και επέβαλε, μεταξύ άλλων μέτρων, απαγόρευση κυκλοφορίας διάρκειας 15 ωρών καθημερινά.

Μετά από εννέα εβδομάδες, η Γουαγιακίλ ξεκίνησε μια φάση χαλάρωσης των μέτρων με την επανέναρξη την Τετάρτη ορισμένων παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου