Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Πλένεις συχνά τα jeans σου; Δες τι πρέπει να προσέχεις!

Tα jeans, αλλά και όλα τα denim ρούχα, είναι από αυτά τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου που εξαιτίας της συχνής χρήσης που τους κάνεις ενδέχεται να τα πλένεις και πιο πολύ από άλλα κομμάτια πιο ιδιαίτερα που φοράς μία στο τόσο. Για αυτό πρέπει να ξέρεις τι να προσέξεις κάθε φορά που θα βάζεις το τζιν παντελόνι σου, το πουκάμισό σου ή το μπουφάν σου στο πλυντήριο.

Ακολουθούν, λοιπόν, 3 πρακτικές συμβουλές για την αποτελεσματική προστασία των jeans αλλά και για να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο σε άριστη κατάσταση...


1) Οι συχνές πλύσεις καταστρέφουν το jean
Ως «λογική» συνέχεια του παραπάνω μύθου, θα έχεις ακούσει ότι καλό είναι πλένεις το jean σου μετά από κάθε φορά που το έχεις χρησιμοποιήσει για κάποιο look. Ο λόγος είναι ότι, μετά τη πλύση γίνεται πιο στενό και δεν χάνει την εφαρμογή του. Λάθος! Πλέον τα jean είναι ελαστικά και κρατάνε τη γραμμή τους. Στην πραγματικότητα, αυτό που πετυχαίνεις με τόσες συχνές πλύσεις είναι να καταστρέφεις το ύφασμα, καθώς όλα τα απορρυπαντικά περιέχουν λευκαντικές ουσίες που αλλοιώνουν το χρώμα του demim. Φόρεσε το λοιπόν και ξαναφόρεσέ το και μην ανησυχείς, θα παραμένει καθαρό. Αν θες οπωσδήποτε να σου πούμε από πόσες φορές και πάνω είναι καλό να το βάλεις στον κάδο με τα άπλυτα, τότε έχει στο μυαλό ότι κάθε 4 με 5 (το λιγότερο) φορές που το φοράς, καλό είναι να το στέλνεις και για μια βόλτα στο πλυντήριο.


2) Μόνο κρύο νερό
Η ιδανική θερμοκρασία για το πλύσιμο των jeans είναι το κρύο νερό, ειδικά όταν στην ίδια πλύση βρίσκονται jeans σε διαφορετικές αποχρώσεις. Με τον τρόπο αυτό, θα είσαι βέβαιη ότι τα χρώματα του denim θα διατηρηθούν για περισσότερο καιρό.Ποιες είναι οι Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

3) Θέλουν τον αέρα τους
Αν θες να διατηρούνται σε καλή κατάσταση για όσο καιρό δεν τα φοράς, θα πρέπει α) να φροντίζεις να τα κρεμάς (υπάρχουν ειδικές κρεμάστρες, αλλά και οι συμβατικές μια χαρά δουλειά κάνουν) και β) να τα βγάζεις έξω ώστε να αερίζονται.

Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου