Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Εικόνες από το πανάκριβο παλάτι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Εικόνες από το πανάκριβο παλάτι του Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤο «Λευκό Σαράι» έχει 30 φορές μεγαλύτερη έκταση από τον Λευκό Οίκο

Αναμένοντας την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικήρυξε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, με 700.000 ευρώ τον καθένα.

Το ποσό αυτό βέβαια δε συγκρίνεται με το πόσο έχει κοστίσει το...
παλάτι του Τούρκου προέδρου, το επονομαζόμενο και «Λευκό Σαράι».

Χτίστηκε στα περίχωρα της Άγκυρας, έχοντας συνολικά 1.150 υπνοδωμάτια, έκταση περίπου 30 φορές μεγαλύτερη από τον Λευκό Οίκο και είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία.



Το παλάτι που κόστισε στον τουρκικό λαό περίπου μισό δισεκατομμύριο λίρες, έχει 250 δωμάτια προορισμένα μόνο για τον Ερντογάν και την οικογένειά του.
Όπως αναφέρει η Sun, πριν από μερικά χρόνια ο λογαριασμός του αερίου για τον χειμώνα ξεπέρασε τις 500.000 λίρες, καθώς στο παλάτι υπάρχουν πολλά σπα, πισίνες και ατμόλουτρα. Το κάθε ποτήρι στοιχίζει 250 λίρες, ενώ μόνο το κόστος των χαλιών ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια.



Φυσικά ο Τούρκος πρόεδρος έχει φροντίσει και για την ασφάλειά του, καθώς υπάρχει ειδικό εργαστήριο για την ανίχνευση πυρηνικών, βιολογικών και χημικών απειλών εναντίον του.
Μάλιστα πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν έχει δηλώσει ότι: «Το παλάτι αυτό κάνει το Κρεμλίνο να μοιάζει με σπιτάκι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου