Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Έρχεται κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα το επόμενο διήμερο

Έρχεται κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα το επόμενο διήμεροΠώς θα εξελιχθεί και ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο τις πρωινές ώρες της Τρίτης 05/02 βρίσκεται στην περιοχή της Σύρτης, με το ψυχρό του μέτωπο να...
δημιουργεί καταιγίδες στο Νοτιοδυτικό Ιόνιο, τις επόμενες ώρες θα κινηθεί βορειοανατολικά και θα επηρεάσει βαθμιαία το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τοπικά έντονα φαινόμενα στα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα.



Η θέση του βαρομετρικού χαμηλού και όπως διακρίνεται από τη δορυφορική εικόνα, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 05/02/2019

Την Τετάρτη 06/02, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας, όπου στη Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και πιθανόν στην Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο αργότερα από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.



Η θέση του βαρομετρικού χαμηλού και τα φαινόμενα που θα λάβουν χώρα κατά τις απογευματινές προς βραδινές ώρες της Τρίτης 05/02/2019

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένονται να είναι υψηλές με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών, στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Πέμπτη 07/02 προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Σημειώνεται ότι κατά τις πρωινές ώρες οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.



Η θέση του βαρομετρικού χαμηλού και τα φαινόμενα που θα λάβουν χώρα κατά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 06/02/2019



Οι αναμενόμενες συγκεντρώσεις σκόνης τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 06/02/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου