Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Βροχή και καταιγίδες προβλέπεται σήμερα Τετάρτη 6/2 για τη Χίο

Βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά, ανατολικά και νότια με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και έντονη μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια περιμένουμε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 6 βαθμούς), 9 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 10 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο αργότερα από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχή προβλέπεται για την Χίο σήμερα Τετάρτη 6/2, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
12 έως 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους ανατολικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ισχυρούς 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως τις πρωινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 8 με 9 και τις πρωινές ώρες στην περιοχή του Καστελόριζου τοπικά 10 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν από το απόγευμα πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Άστατος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα βελτίωσης.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 που σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στην Χαλκιδική και την Πιερία.Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Δυτικής Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το βράδυ.
Άνεμοι: Ανατολικοί Βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμού χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 με 8 μποδφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τις πρωινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς κατά τόπους πυκνές.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός μέχρι του… Αγίου Βαλεντίνου 
Την Πέμπτη (7.2.2019) τα φαινόμενα θα περιοριστούν, θα πνέουν βοριάδες και ο υδράργυρος θα υποχωρήσει.
Την Παρασκευή (8.2.2019) θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, αλλά και λίγη ψύχρα.
Το Σαββατοκύριακο (9 & 10.2.2019) ο καιρός βελτιώνεται και η θερμοκρασία θα ανέβει.
Πολύ καλός αναμένεται ο καιρός την προσεχή Δευτέρα (11.2.2019), την επομένη (12.2.2019), καθώς και την Τετάρτη (13.2.2019).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου