Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Μετρό: Συνεχίζονται οι ουρές - Διαβάστε πότε κλείνουν συνολικά οι μπάρες

Μετρό: Συνεχίζονται οι ουρές - Διαβάστε πότε κλείνουν συνολικά οι μπάρες Πολλά προβλήματα αναμένεται να φέρει το επικείμενο ολικό σταδιακό κλείσιμο στις μπάρες.

Και η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού συνεχίζεται, με τις ατέλειωτες ουρές και τις μεγάλες αναμονές να αναγκάζουν εκατοντάδες ανθρώπους να περιμένουν αρκετή ώρα μόνο και μόνο για να...
βγάλουν ένα εισιτήριο ή να ανταλλάξουν τα παλιά χάρτινα με τα ηλεκτρονικά.

Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου προβλέπεται πως θα κλείσουν οι πύλες σε όλους τους σταθμούς του μετρό. Την περασμένη Δευτέρα (20/11/2017) έκλεισαν οι πύλες σε τέσσερις σταθμούς, ενώ σταδιακά θα κλείνουν και οι άλλες, ανάλογα με την πορεία ολοκλήρωσης των εργασιών ώστε να εξασφαλίζεται το ταυτόχρονο άνοιγμα των πυλών σε περίπτωση ανάγκης. Μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχουν εγκατασταθεί περίπου 300 αυτόματοι πωλητές, οι οποίοι όμως δεν επαρκούν.

Στους περισσότερους σταθμούς του μετρό υπάρχουν τέσσερα παλαιά μηχανήματα χάρτινου εισιτηρίου που είναι εκτός λειτουργίας και μόνο δύο μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή φόρτισης των καρτών με αποτέλεσμα οι ουρές που σχηματίζονται να είναι μεγάλες.

Παράλληλα δεν έχει ξεκινήσει η έκδοση προσωποποιημένων καρτών για δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους μειωμένου ή δωρεάν κομίστρου που αναμένεται να επιβαρύνει και άλλο τις ουρές.

Δωρεάν μετακίνησης δικαιούνται και δύο ακόμα κατηγορίες, οι άνεργοι και οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) οι οποίοι επίσης πρέπει με κάποιο τρόπο να εκδώσουν προσωποποιημένες κάρτες.

Στα προβλήματα αυτά θα πρέπει ο ΟΑΣΑ να «απαντήσει» ώστε στο ολικό κλείσιμο των πυλών, να μην εμφανιστούν φαινόμενα χάους στους σταθμούς το μετρό και του ΗΣΑΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου