Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ο Παρασκευόπουλος τάσσεται υπέρ της κατάργησης του νόμου... Παρασκευόπουλου

o-paraskeuopoulos-tassetai-uper-tis-katargisis-tou-nomou-paraskeuopoulouΟ Νίκος Παρασκευόπουλος, εμπνευστής του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών λέει πως ο νόμος πρέπει να αντικατασταθεί

Έκτακτο χαρακτήρα προσδίδει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στο νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ενώ μάλιστα απέδωσε δίκιο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ζητά την παύση του νόμου.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και εμπνευστής των σχετικών διατάξεων του νόμου, μιλώντας σε...
εκπομπή στο Κανάλι της Βουλής, υποστήριξε ότι ο νόμος του είχε έκτακτο χαρακτήρα που στόχευε στην αντιμετώπιση των έντονων συνθηκών συμφόρησης που επικρατούσαν στις φυλακές, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ισχύει για πάντα. «Θα σας φανεί περίεργο αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο.

Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- αλλά ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως» είπε.
 «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έχουμε ένα λογικό σύστημα ποινών, έναν λογικό πληθυσμό στη φυλακή και να μην έχουμε ανάγκη από αυτόν τον νόμο.

Νομίζω  ότι αυτό πρέπει να συμβεί τώρα προσεχώς, ότι φτάσαμε στο σημείο να καταργήσουμε την αποσυμφορητική διαδικασία για έναν λόγο. Το σωστό είναι να έχουμε λογικούς χρόνους διάρκειας της ποινής πάγια, να είναι αυτοί που ταιριάζουν αναλογικά στο βάρος του εγκλήματος που τελέστηκε και βέβαια να έχουν κι ένα περιθώριο εφόσον δεν έχουμε να κάνουμε με ισόβια επανένταξης. Αυτό πρέπει να ρυθμιστεί παγίως και θα ρυθμιστεί μέσω του Ποινικού Κώδικα και του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Το χαρακτηριστικό της χώρας μας είναι ότι έχει πολύ υψηλές, πολύ βαριές απειλούμενες ποινές, πολλές προβλέψεις ισοβίων και έχει ελαστικές ρυθμίσεις για την απόλυση. Το σωστό είναι να έχουμε πιο λογικές ποινές και να έχουμε πιο αυστηρές συνθήκες απόλυσης από αυτές που έχουμε με την αποσυμφορητική νομοθεσία. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να καταργηθεί αυτή η νομοθετική διαδικασία όταν θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα».

Στο σημείο η δημοσιογράφος επισήμανε πως αυτό που λέει είναι πως ο νόμος πρέπει να καταργηθεί με τον υπουργό να απαντά... ασφαλώς. Συγκεκριμένα τον ρώτησε: «Άρα μας λέτε ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και να μετασχηματιστεί σε κάτι άλλο;»

«Ασφαλώς. Βεβαίως δεν λέει κανείς ότι αυτός ο νόμος πρέπει να ισχύει για πάντα. Έκτακτη νομοθεσία είναι και το καλό είναι να πάψουμε να έχουμε αυτές τις έκτακτες, κακές συνθήκες και να έχουμε μια πάγια ομαλή κατάσταση», της απάντησε ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Δείτε το σχετικό βίντεο


ΝΔ: Παρασκευόπουλος εναντίον Παρασκευόπουλου
«Ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αφού έβγαλε από τις φυλακές περισσότερους από 2.000 κρατούμενους για κακουργήματα, σήμερα εισηγήθηκε την κατάργηση του νόμου του, με το επιχείρημα ότι είναι, πλέον, αχρείαστος!» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Πράγματι ό,τι καταστροφικό ήθελε να πετύχει ο κ. Παρασκευόπουλος το πέτυχε. Ας πείσει, όμως, και τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μόλις την Παρασκευή χαρακτήρισε αναγκαίο τον κατάπτυστο νόμο του».

Φώφη: Ομολογούν...
Ως ομολογία που δεν θα σημάνει και ατιμωρησία από τον ελληνικό λαό όταν έρθει η  ώρα εκλαμβάνει η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά τη σημερινή δήλωση του πρώην υπουργού δικαιοσύνης  Νίκου Παρασκευόπουλου για τον επίμαχο νόμο του. 

«Προχθές ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ξεκάθαρα ότι έχουν “εξοντώσει” την μεσαία τάξη, τους ειλικρινείς φορολογούμενους και τους επαγγελματίες.

Σήμερα ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης ζητά να καταργηθεί ο Νόμος για τις αποφυλακίσεις που ο ίδιος εισηγήθηκε στην Βουλή, μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με εγκληματίες.

Ο ένας μετά τον άλλο ομολογούν…
Αλλά δεν θα πέσουν στα μαλακά.
Η σκληρή τιμωρία από τους Έλληνες πολίτες έρχεται» αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Γεννηματά.

Νωρίτερα την Δευτέρα σε εκπομπή στο κανάλι της Βουλής ο κ. Παρασκευόπουλος είχε εμμέσως αποποιηθεί την ευθύνη του νόμου  λέγοντας:

«Θα σας φανεί περίεργο αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- αλλά ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου