Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

4+1 Λόγοι για να βάλεις τα εναλλακτικά καύσιμα στη ζωή σου και στο αυτοκίνητό σου!

4+1 Λόγοι για να βάλεις τα εναλλακτικά καύσιμα στη ζωή σου και στο αυτοκίνητό σου!Την τελευταία δεκαετία παρατηρείται τεράστια στροφή των ελλήνων οδηγών στα εναλλακτικά καύσιμα, αφού στην ελληνική επικράτεια κυκλοφορούν πλέον περισσότερα από 250.000 αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο.

Είτε οδηγείς με ντίζελ είτε με βενζίνη, η ανάγκη για αλλαγή έχει γίνει πιο...
επιτακτική από ποτέ με τις τιμές τους να βρίσκονται στα ύψη.
Τα τελευταίας γενιάς συστήματα LPG-CNG άλλωστε συνδυάζονται άριστα με όλα τα είδη κινητήρων και έτσι εσύ το μόνο που έχεις είναι να επιλέξεις το εναλλακτικό καύσιμο που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σου ανάγκες.

1. ΓΙΑΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ: Το υγραέριο είναι κατά προσέγγιση 30% πιο φθηνό σε σύγκριση με το πετρέλαιο και 50% φθηνότερο σε σύγκριση με την βενζίνη. Έχει υπολογιστεί ότι ένας μέσος οδηγός μπορεί να εξοικονομεί ετησίως τουλάχιστον 1500ευρώ συγκριτικά με την κίνηση με βενζίνη.
Aντίστοιχα, όσοι οδηγοί επιλέξουν το φυσικό αέριο θα εξοικονομούν έως 68% σε σχέση με τη βενζίνη και έως 40% συγκριτικά με το πετρέλαιο!

2. ΓΙΑΤΙ ΒΟΗΘΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Θεωρείται πιο "καθαρό" από τα υγρά καύσιμα.

Τα υγραεριοκίνητα οχήματα παρουσιάζουν μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (κατά 10% σε σύγκριση με την βενζίνη και 5% σε σύγκριση με το πετρέλαιο). Επιπλέον, ο κινητήρας που καίει υγραέριο είναι πιο αθόρυβος από έναν κινητήρα συμβατικού καυσίμου.

Το φυσικό αέριο από την άλλη είναι το πιο καθαρό εναλλακτικό καύσιμο, εκπέμποντας ως 30% λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου σε σχέση με τα οχήματα βενζίνης και πετρελαίου

3. ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΣΟΥ: Η καύση του LPG και του CNG δεν αφήνει κατάλοιπα στους κυλίνδρους του κινητήρα, γεγονός που επιδρά θετικά στη διάρκεια ζωής του. Επίσης το υγραέριο δεν προκαλεί επιπρόσθετες φθορές στον κινητήρα και η βασική συντήρησή του αποτελεί μια πολύ απλή διαδικασία
.
Ειδικότερα για το φυσικό αέριο, αξίζει να τονισθεί και μία ακόμη «δικλείδα ασφαλείας» για την ποιότητα του: Δεν μπορεί να νοθευτεί αφού η παροχή του γίνεται υπό πίεση με ειδικούς αγωγούς απ’ ευθείας από το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου σε ειδικό εξοπλισμό στα πρατήρια.

4 .ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: Kαι τα δύο καύσιμα σου προσφέρουν απόλυτη αυτονομία, καθώς με το διπλό ρεζερβουάρ μπορείς εσύ να επιλέξεις το καύσιμο με το οποίο θα κινηθείς, με την βοήθεια ενός κουμπιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου