Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Δώρα Ζέμπερη: «Πουλούσε τρέλα» για 20 λεπτά ο δολοφόνος!

Δώρα Ζέμπερη: «Πουλούσε τρέλα» για 20 λεπτά ο δολοφόνος! | Newsit.gr- Οργή προκαλούν οι πληροφορίες για το τι έλεγε ο 58χρονος άνδρας που κατακρεούργησε την Δώρα Ζέμπερη στους αστυνομικούς
- Από το "δεν ξέρω τι είναι αυτά που μου λέτε" στην πλήρη ομολογία, ένα... 20λεπτο δρόμος!
- Όταν τελικά ομολόγησε είπε ότι του έφυγε ένα... βάρος
- Ο διάλογος με τους αστυνομικούς
- Οι Αρχές τον παρακολουθούσαν έξι μέρες πριν τον συλλάβουν
- Ψώνιζε ναρκωτικά στην Ομόνοια και έκανε βόλτες σα να μην είχε συμβεί το παραμικρό!
- Δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του
- Οργισμένη παρέμβαση του πατέρα της 32χρονης εφοριακού


Δολοφόνησε άγρια την Δώρα Ζέμπερη για… 25 ευρώ, το απόγευμα της 18.10.2017, μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Διέφυγε, πούλησε το κινητό της άτυχης εφοριακού, αγόρασε πρέζα και μετά…
κοιμήθηκε. Την επόμενη μέρα (σ.σ. όταν κατάλαβε προφανώς τι είχε κάνει) κουρεύτηκε για να μην τον αναγνωρίσουν και επέστρεψε στο σημείο του εγκλήματος για να «σβήσει» όσα ίχνη μπορούσε.

Τις επόμενες περίπου 20 μέρες, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, 07.11.2017 οπότε και συνελήφθη ζούσε… κανονικά! Σα να μην είχε συμβεί τίποτα. Σα να μην είχε καταφέρει 14 μαχαιριές στο σώμα της 32χρονης εφοριακού. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα πρώτα 20 λεπτά μετά την σύλληψή του έκανε τον… Κινέζο. Ο λόγος για τον Εμμανουήλ Εσσατζανιάν – Σοροπίδη. Τον 58χρονο άνδρα στα χέρια του οποίου η Δώρα Ζέμπερη μαρτύρησε…

Το 20λεπτο της οργής
Οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τον δράστη έξι μέρες πριν τον συλλάβουν. Τον παρακολουθούσαν για να διαπιστώσουν αν ήταν όντως ο δράστης. Αλλά και για να συγκεντρώσουν στοιχεία.

Όταν όλα επιβεβαιώθηκαν, του πέρασαν χειροπέδες στη μέση του δρόμου
Οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και παρόλο που τα στοιχεία ήταν ακράδαντα, εκείνος αρνούνταν τα πάντα! Τα πρώτα είκοσι λεπτά της παρουσίας του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνη Αττικής, έλεγε: «Δεν ξέρω τι είναι αυτά που μου λέτε»!

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, του παρουσίασαν γρήγορα τα στοιχεία που είχαν. Το υλικό από τις κάμερες, το DNA του και όλα όσα είχαν. Όταν, λοιπόν, κατάλαβε πως όλα είχαν… χαθεί, τα ομολόγησε όλα.

Συνέχισε όμως να «πουλάει τρέλα»! Κι αυτό διότι είπε στους αστυνομικούς το εξής: «Όλο αυτό τον καιρό, από τότε που έκανα το κακό αυτό μέχρι και σήμερα που με φέρατε εδώ στην υπηρεσία σας, έβλεπα τις ειδήσεις που λέγανε για την κοπέλα και σκεφτόμουν τις συμφορές που προκάλεσα.
 
Περίμενα να με βρείτε και να σας πω τι έγινε. Με το που σας τα είπα, έφυγε ένα βάρος από μέσα μου».

Η ατάκα αυτή προκάλεσε την… εύλογη απορία ενός αστυνομικού: «Αν είχες αυτό το βάρος, γιατί δεν ερχόσουν να παραδοθείς για να σου φύγει»; Απάντηση, ωστόσο, δεν πήρε…
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας προσπάθησε αρχικά να γλιτώσει. Και όταν συνειδητοποίησε πως αυτό ήταν αδύνατο, τότε δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ομολογήσει.

Η Δώρα Ζέμπερη νεκρή και ο φονιάς… στο καφενείο!

Ένα ακόμη κομμάτι που κάνει τον ισχυρισμό του περί… βάρους να μοιάζει (τουλάχιστον) ανεπαρκής, είναι το τι έκανε όσο οι αστυνομικοί τον είχαν βάλει στο «στόχαστρο».
Δηλαδή τα… πάντα! Κινούνταν κανονικά στους δρόμους και ψώνιζε την πρέζα του! Πήγαινε μέχρι και στο καφενείο και κυκλοφορούσε στην Ομόνοια και στην οδό Μενάνδρου σα να μην τρέχει τίποτα.

Υποφέρει από στερητικά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας μοιάζει πλέον μετανιωμένος. Ωστόσο αντιμετωπίζει έντονα στερητικά σύνδρομα. Πέρασαν μέρες από την τελευταία φορά που έκανε χρήση ναρκωτικών και οι επιδράσεις της έλλειψης στο κορμί του κορυφώνονται.

Σιτίζεται κανονικά από τη λέσχη της ΓΑΔΑ όπως οι υπόλοιποι κρατούμενοι. Βρίσκεται στα κρατητήρια του 7ου ορόφου σε απομονωμένο χώρο. Δεν κρατείται μαζί με άλλους για να μη δημιοργηθεί οποιοδήποτε… απρόοπτο.
 
Την πρώτη μέρα της σύλληψής του, μάλιστα, είχε πολύ έντονα στερητικά σύνδρομα. Τότε, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για φαρμακευτική αγωγή…

Αυτός είναι ο άνδρας που δολοφόνησε την Δώρα Ζέμπερη

Νωρίτερα την Πέμπτη, 09.11.2017, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία της ταυτότητας του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη.



Πρόκειται για τον ΕΣΣΑΤΖΑΝΙΑΝ-ΣΟΡΟΠΙΔΗ Εμμανουήλ του Γρηγορίου και της Σταυρούλας, γεννηθέντα στις 3-1-1959 στη Νέα Ιωνία



Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

ΕΛ.ΑΣ: Όσοι γνωρίζουν κάτι να επικοινωνήσουν

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 9-5-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, της διερεύνησης της συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων και της ευχερέστερης ικανοποίησης της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476227 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου