Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ηλιοφάνεια προβλέπεται για σήμερα Δευτέρα 6/11 στη Χίο

Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, και παροδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017. Από τις βραδινές ώρες ωστόσο και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες οι οποίες αρχικά θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και πιθανότατα τμήματα της Ηπείρου, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα επεκταθούν σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε πεδινές τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 15 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 17, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 18 βαθμούς, στην Ήπειρο από 6 έως 18, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου 10 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 20, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά σταδιακά στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε ανατολικούς με ίδιες εντάσεις, και στα νότια πελάγη σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ηλιοφάνεια προβλέπεται για τη Χίο σήμερα Δευτέρα 6/11 με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
12 έως 18 βαθμούς Κελσίου και άπνοια.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με περιορισμένη ορατότητα, με την θερμοκρασία στους 11 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση της άπνοιας. 

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν, ενώ νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και σταδιακά νότιοι σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς, αλλά περιφερειακά οι ελάχιστες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. 


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με βαθμιαία αύξηση νεφώσεων από τα δυτικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά νότιοι με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι ισχυρά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο ιόνιο 6 μποφόρ. Σταδιακά οι άνεμοι στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 7-11-2017
Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες
νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικέ και βόρεια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ και στα ανατολικά 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 8-11-2017

Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά
αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακά από τα
δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από τα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 9-11-2017

Καιρός: στα ανατολικά και βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες με
βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Παρασκευή 10-11-2017 και Σάββατο 11-11-2017
Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου