Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Πώς να φτιάξετε κρεμαστά καλάθια με λουλούδια

Η θέα και μόνο μιας ανθοστόλιστης κατασκευής μας ομορφαίνει την καθημερινότητα. Μας αλλάζει διάθεση και βέβαια ανανεώνει τους χώρους του σπιτιού μας.

Δεν έχουμε παρά να διαλέξουμε ένα καλάθι της αρεσκείας μας, το οποίο μπορούμε να χρωματίσουμε με διάφορα χρώματα της επιλογής μας, να πάρουμε σχοινί ή και σύρμα να... περιδέσουμε το καλάθι μας και να διαλέξουμε τα λουλούδια που θα βάλουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.
Τα υλικά μας, τα έχουμε σίγουρα στο σπίτι μας, αλλά για τα λουλούδια καλό είναι να απευθυνθούμε σε ένα φυτώριο, έχοντας κατά νου τον χώρο στον οποίο θα τοποθετήσουμε την σύνθεση καθώς και τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο αυτό.
Για τη συγκεκριμένη χρήση προτιμούμε 
-πετούνιες, βαμβακούλες, φούξια ή σκουλαρίκι
-γλυστρίδα, πελαργόνια
Εκτός από τα ειδικά καλάθια που υπάρχουν στο εμπόριο, οποιοδήποτε δοχείο φύτευσης μπορεί να μετατραπεί σε  σε κρεμαστό  από σύρμα, σχοινί  ή σπάγκο. Στην περίπτωση αυτή το πιο σημαντικό πράγμα είναι η αποστράγγιση του νερού.
Θα πρέπει να ποτίζεται λίγο και συχνά ώστε να μην είναι μόνιμα υγρό το χώμα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καλάθι σαν ένα είδος κασπώ ώστε στο εσωτερικό του να μπουν μικρές γλαστρούλες με τα πιατάκια τους για καλύτερο αποτέλεσμα.
Ό,τι και αν διαλέξετε, το αποτέλεσμα είναι σίγουρο πως θα σας δικαιώσει.
 
Πηγή: flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου