Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Αρωματική σπανακόπιτα

Αρωματική σπανακόπιταΗ παράδοση στο τραπέζι σας

από τον Chef 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΖΑΚΗ
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αλεύρι
- 100 γραμμάρια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με βασιλικό
- 15 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1 κουταλάκι του...
γλυκού αλάτι
- όσο νερό χρειαστεί

Για τη γέμιση
- 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
- ½ ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι μάραθο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 250 γραμμάρια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με βασιλικό

Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μαλακό ζυμάρι στο οποίο ρίχνουμε προσεχτικά το νερό!

2. Μόλις φτιάξουμε την ζύμη μας την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να γίνει για 15 με 20 λεπτά.

3.
Όσο η ζύμη γίνεται παίρνουμε το φρέσκο σπανάκι και το καθαρίζουμε, το πλένουμε πάρα πολύ καλά και όταν το ετοιμάσουμε το τοποθετούμε μέσα σε βαθύ μπωλ. Το ίδιο κάνουμε με τον άνηθο και το μάραθο.

4. Τέλος ρίχνουμε μέσα στη γέμιση του σπανακιού όλα τα υπόλοιπα υλικά μας μαζί με το ελαιόλαδο της αρεσκείας μας και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνει η γέμιση!

5.Παίρνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί που θα χωράει στον ξύλινο φούρνο μας (αλλιώς στον ηλεκτρικό φούρνο).

Στη συνέχεια παίρνουμε το ζυμάρι μας που είναι έτοιμο και το κόβουμε σε 6 κομμάτια, τα τοποθετούμε πάνω σε έναν πάγκο και αρχίζουμε να ανοίγουμε το φύλλο μας με τον πλάστη και ρίχνοντας ελαφρώς αλεύρι κάτω για να μην κολλήσει!

6. Τοποθετούμε το φύλλο μας μέσα στο ταψί και επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές μέχρι να έχουμε τοποθετήσει 3 ζύμες στο κάτω μέρος του ταψιού.

8. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση σπανάκι και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί μας. Στο τέλος όσο ζυμάρι περισσεύει το αναδιπλώνουμε προς τα μέσα.

9. Ανοίγουμε τα αλλά 3 ζυμάρια και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα, ένα-ένα μέσα στο ταψί. Όσο ζυμάρι περισσέψει το μαζεύουμε ομοιόμορφα στις γωνίες του ταψιού μας.!

10. Το χαράζουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και με ένα πινέλο τ' αλείφουμε με ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στον είδη προθερμασμένο φούρνο μας, ψήνοντας το ομοιόμορφα και πάντα με την επίβλεψη μας στους 180οC για 35 έως 45 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο που έχουμε.

11. Μόλις είναι έτοιμη η πίτα μας και αν θέλουμε αλείφουμε λίγο πάλι με το ελαιόλαδο της αρεσκείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου