Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Βολισσός: Το χωριό των άπλητων την παραμονή της μεγάλη εορτής, της Αγίας Μαρκέλλας

-Οι βρύσες στέρεψαν από νερό αφήνοντας άπλυτους τους επισκέπτες
-Δυστυχώς, τα πάρτι στα beach bar και τα παραδοσιακά όργανα στις ταβέρνες δεν μπορούν να ξεπλύνουν τα προβλήματα 
Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Επιεικώς απαράδεκτο. Ένα χωριό η Βολισσός, το κεφαλοχώρι της Βορειοδυτικής Χίου, που τείνει να γίνει φάντασμα τους χειμερινούς μήνες, με τους μόνιμους κατοίκους να μην ξεπερνάνε τους 150 (εννοούμε τους Έλληνες, που πληρώνουν φόρους στο κράτους, όχι τους λαθρομετανάστες ή τους πρόσκαιρα λιγοστούς εναπομείναντες, παρευρισκόμενους οικονομικούς μετανάστες, Αλβανούς στη συντριπτική τους πλειοψηφία), τη μέρα που δέχεται το μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών της, δεν τους δίνει τα στοιχειώδη.

Συγκεκριμένα, σήμερα Κυριακή 21 Ιουλίου, στις 9 μ.μ., όσοι προσπάθησαν να φροντίσουν την υγιεινή τους, να κάνουν κοινός ένα μπάνιο, δεν τα κατάφεραν, αφού οι βρύσες στις κατοικίες τους, δεν είχαν νερό.

Οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες μέρες και να συνέβαινε αυτό δεν θα αποτελούσε θέμα προς σχολιασμό.

Όμως την ημέρα που η Βολισσός, πρέπει να διαφημίσει τις υποδομές της, είναι απαράδεκτο οι επισκέπτες της, που διάλεξαν τον προορισμό αυτό, για να προσκυνήσουν στη χάρη της τη Βολισσιανή Αγία Μαρκέλλα, ή για να περάσουν κάποιες ευχάριστες στιγμές, με την παρέα τους, να αποχωρήσουν με δυσάρεστες αναμνήσεις.

Αυτό σίγουρα θα τους αποτρέψει στο να επιλέξουν τον προορισμό της Βολισσού, για κάποιες από τις υπόλοιπες μέρες του καλοκαιριού.

Αν αυτός είναι ο στόχος τους. Συγχαρητήρια είναι βέβαιο ότι πέτυχαν στο θεάρεστο έργο τους.

Διαφορετικά, αν θέλουν να προσεγγίσουν κόσμο στον καθ' όλα υπέροχο προορισμό, κυρίως, οικογενειακών διακοπών, με τέτοια γεγονότα, έχουν αποτύχει παταγωδώς στην προσπάθειά τους...

1 σχόλιο: