Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Έρχονται καταιγίδες και άνεμοι εως 7 μποφόρ


Αρκετή ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα και λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα  Κυριακή 21 Ιουλίου 2013.

Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ήπειρο και στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου, με πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 35 στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 36 στη Νότια Ελλάδα, από 22 έως 30 στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 22 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
27 έως 30 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 27 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 22/7, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 7 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 25 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Αττική

Καλό και ζεστό καιρό με παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. 

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως το βράδυ, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.




Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη τοπικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες στην ήπειρο και τα υπόλοιπα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου