Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Συγχαρητήρια επιστολή της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, στο μορφωτικό σωματείο «Εθελοντική Ομάδα Καθηγητών Χίου – Αλλήλων Ένεκα»

Διαβάστε εδώ σχετική ανάρτησή μας για τη δράση του μορφωτικού σωματείου «Εθελοντική Ομάδα Καθηγητών Χίου- Αλλήλων Ένεκα»

Η υπουργός Παιδείας απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο μορφωτικό σωματείο «Εθελοντική Ομάδα Καθηγητών Χίου- Αλλήλων Ένεκα» του οποίου κύριο έργο είναι, η παροχή στους μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου δωρεάν διδακτικής στήριξης και προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία καθηγητών της Χίου στην οποία συμμετέχουν εν ενεργεία καθηγητές, οι οποίοι υπηρετούν στη Μέση Εκπαίδευση, αλλά και συνταξιούχοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί. Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ. Διαμαντοπούλου έχει ως εξής:


Υπάρχει ελπίδα! Η Ελλάδα, αν πιστεύουμε, είναι εδώ!. Είναι οι φράσεις που έγραψε η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, για να ευχαριστήσει μία ομάδα καθηγητών της Χίου, που αποφάσισε να παρέχει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα και προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις σε μαθητές του νησιού.

Πρόκειται για το μορφωτικό σωματείο Εθελοντική Ομάδα Καθηγητών Χίου-Αλλήλων Ένεκα, στην οποία συμμετέχουν συνταξιούχοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί.

Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς γι' αυτή την πρωτοβουλία της κοινωνικής υπευθυνότητας, συλλογικότητας και αλληλεγγύης.

Τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τον κοινωνικό και μορφωτικό ρόλο των εκπαιδευτικών, όχι μόνο στα πλαίσια του σχολείου, αλλά και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία και στη χώρα.

Οι ξεχωριστές αυτές προσπάθειες σε μία τέτοια δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας βοηθούν στην ανάδειξη και δημιουργία παραδειγμάτων και αξιών που ξεκινούν από την παιδεία και οδηγούν στη δημιουργία μιας κοινωνίας ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, μιας κοινωνίας που νοιάζεται.

Είμαι σίγουρη πως αυτή η προσπάθεια θα αποδώσει άμεσα καρπούς και στους μαθητές του νησιού σας, αλλά και στην ανάπτυξη παρόμοιων προσπαθειών.

Διαβάστε εδώ σχετική ανάρτησή μας για τη δράση του μορφωτικού σωματείου «Εθελοντική Ομάδα Καθηγητών Χίου- Αλλήλων Ένεκα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου