Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο 2/7 στη Χίο

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, με πιθανότητα για τοπικά ισχυρά φαινόμενα στη Μακεδονία, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 2 Ιουλίου 2016.

Τις θερμές ώρες της ημέρας όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 18 έως 35 στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 32 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 36 στα υπόλοιπα, 20 έως 31 βαθμούς στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 20 έως 34 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο 2/7 στη Χίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
27 έως 33 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 27 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 


Αττική
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα δυτικά ορεινά όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή πρόσκαιρα καταιγίδα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά, με πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα έντονα περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά. Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.



Κυριακή 3-7-2016
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6
μποφορ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 4-7-2016
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ανατολικά και βόρεια κυρίως ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφορ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 Τρίτη 5-7-2016
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ανατολικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 , στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφορ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 6-7-2016
καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες  τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 , στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφορ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά.
 
Πέμπτη 7-7-2016
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες. 
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφορ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου