Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, μετά από όχληση των βουλευτών της Χίου Ελπίδας Τσουρή και Κωστή Μουσουρούλη

Όπως ενημέρωσαν με σχετική κοινή τους ανακοίνωση οι βουλευτές Χίου Ελπίδα Τσουρή και Κωστής Μουσουρούλης, σε συνέχεια της προσπάθειας να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες που προκαλούνται στη ναυτική οικογένεια της Χίου από την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) πραγματοποιήθηκαν χθες επαφές και συζητήσεις των...
δύο βουλευτών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

 Οι επαφές έγιναν μετά την πρόσκληση του υπουργού προς τους δύο Βουλευτές που διατυπώθηκε στη Βουλή τη Μ. Τρίτη, κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ:

1.    Κατ’ εξαίρεση από τα ισχύοντα για τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, ο Οίκος Ναύτου διατηρεί τις υποδομές του, αποκλειστικά για τους ασφαλισμένους του, οι οποίοι παράλληλα, θα μπορούν να εξυπηρετούνται και από τις αντίστοιχες του ΕΟΠΥΥ. Για την εξυπηρέτησή τους, επίσης, μπορούν να απευθύνονται σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ.

2.    Οι μόνιμοι ιατροί και το προσωπικό του Οίκου Ναύτου Χίου θα εξακολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

3.    Οι συμβασιούχοι γιατροί του Οίκου Ναύτου μπορούν, με μια απλή υπεύθυνη δήλωση, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ΕΟΠΥΥ.

4.    Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του ΕΟΠΥΥ θα ισχύει και για τον Ο.Ν. από 1η Μαΐου 2012. Μέχρι τότε ισχύει το αντίστοιχο σύστημα του Οίκου Ναύτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου