Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Οριστική και αμετάκλητη η απεργία της ΠΝΟ

Οριστική και αμετάκλητη η απεργία της ΠΝΟΕπιβεβαιώθηκε η απόφαση στη σημερινή συνεδρίαση

Την απόσυρση της τροπολογίας που αφορά την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΠΥ ζήτησε εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία αποφάσισε το μεσημέρι, να προχωρήσει κανονικά στην απεργιακή κινητοποίηση αύριο και μεθαύριο.

Ο γενικός γραμματέας της συνομοσπονδίας των ναυτικών Γιάννης Χαλάς δήλωσε ότι...
η εκτελεστική επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα την απόφαση που είχε πάρει για 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση από σήμερα τα μεσάνυχτα έως αύριο τα μεσάνυχτα.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες εννέα ναυτεργατικών σωματείων για παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ σε χθεσινή συνεδρίαση της ΠΝΟ ο κ.Χαλάς τόνισε ότι τα συγκεκριμένα ναυτεργατικά σωματεία δεν λένε τίποτα για την ανάκληση της απεργίας, αλλά έχουν κάποιες ενστάσεις με κάποια άλλα θέματα.

Σε ερώτηση γιατί δεν έγινε σήμερα ψηφοφορία ο κ. Χαλάς απάντησε ότι σημασία έχει ότι επιβεβαιώθηκε η απόφαση της συνομοσπονδίας για την απεργία, ενώ απαντώντας για το ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτικών τόνισε ότι αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης.

«Τα προβλήματα που αναπτύξαμε στους υπουργούς δεν έχουν λυθεί και δεν υπάρχει κάποια σχετική απόφαση που να μας ικανοποιεί» δήλωσε ο κ.Χαλάς και είπε ότι δεν θα συμμετέχει η συνομοσπονδία στη σχετική συζήτηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Σύμφωνα με τον εργατολόγο Δημήτρη Περπατάρη, η υπουργική απόφαση που έχει ληφθεί επι υπουργίας Γιάννη Διαμαντίδη και έχει επιτάξει του ναυτικούς για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ενεργοποιείται αυτόματα με την αποστολή ειδικών φυλαδίων στους ναυτικούς και δεν χρειάζεται να ληφθεί νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου