Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

«Θα φύγουν από την Ελλάδα οι παράνομοι μετανάστες»

«Θα φύγουν από την Ελλάδα οι παράνομοι μετανάστες»Για ολοκληρωμένη στρατηγική έκανε λόγο ο Μ. Χρυσοχοίδης

Για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, τις οποίες και χαρακτήρισε ως μια «γενική δοκιμή» εν όψει της δημιουργίας των κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη το Σάββατο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εξήγησε ότι...
δεν πρόκειται για τις κλασικές επιχειρήσεις- «σκούπα» που έχουν γίνει στο παρελθόν από την ΕΛ.ΑΣ. και τόνισε ότι εφαρμόζεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική, ένα σχέδιο το οποίο χρηματοδοτείται και περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, με στόχο όλοι οι παράνομοι μετανάστες να φύγουν σταδιακά από την Ελλάδα προς μια και μόνο κατεύθυνση, να πάνε πίσω στις πατρίδες τους.

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα θα φέρει στη Βουλή πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την κατασκευή κέντρων κράτησης για τους παράνομους μετανάστες, επαναλαμβάνοντας ότι παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, θα δημιουργηθούν τρία κέντρα σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Όπως είχε ανακοινώσει προ ημερών ο υπουργός, ύστερα από σύσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, τα κέντρα φιλοξενίας θα είναι χωρητικότητας 1.000 μεταναστών το καθένα.

Σχετικά με τις αντιδράσεις ορισμένων περιφερειαρχών που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας, ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε: «Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας και τις ευαισθησίες των τοπικών κονωνιών. Ωστόσο, υπάρχει ένα εθνικό, ένα κοινωνικό ζήτημα, μια 'βόμβα' στα θεμέλια της κοινωνίας μας και στην ασφάλεια της χώρα μας. Αν δεν το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, θα υποστούμε τις συνέπειες. Ευτυχώς ελάχιστοι επικεφαλής περιφερειών, εκλεγμένοι, αντιλαμβάνονται τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου