Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Οι πολίτες επιλέγουν να τους στερήσουν την αυτοδυναμία - Ούτε 32% δεν συγκεντρώνουν μαζί σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το NewsIt

- Οδεύουμε προς συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
- Οι πολίτες προτιμούν κυβέρνηση συνεργασίας από β' γύρο εκλογών
- 10κομματική Βουλή δείχνουν οι τελευταίες έρευνες - Μπαίνουν Χρυσή Αυγή, Ντόρα και Οικολόγοι
- Απαγορεύονται από σήμερα οι δημοσκοπήσεις


16 μέρες πριν από τις εκλογές, το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες στα δυο μεγάλα κόμματα είναι σαφές και ξεκάθαρο. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ βλέπουν τα ποσοστά τους να έχουν «κλειδώσει» και τους πολίτες να δείχνουν...
το δρόμο της συγκυβέρνησης, αφού η αυτοδυναμία είναι απλά αδύνατο να επιτευχθεί για έναν από τους δυο. Κάτι που έδειξε άλλωστε και η δημοσκόπηση της Alco για το NewsIt.

Η Νέα Δημοκρατία είναι μεν πρώτο κόμμα, αλλά σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ALCO για το Newsit, φαίνεται να έχει χάσει κι ένα μικρό μέρος του ποσοστού της στην πρόθεση ψήφου. Απώλειες έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα, με μοναδική σταθερά το ΚΚΕ.
Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη φαίνεται πως έχει σταματήσει να παίρνει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμένου, που εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα στη γαλάζια πολυκατοικία, αφαιρώντας δύναμη από τη ΝΔ.








ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ NEWSIT


Πέρα από την επιβεβαίωση πως το πολιτικό σκηνικό παραμένει εξαιρετικά ρευστό, αυτό που προκύπτει από τις τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα σε Νέα, Έθνος και Ελεύθερο Τύπο είναι το ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν με κριτήριο το πως θα κυβερνηθεί η χώρα από τις 7 Μαΐου και μετά. Η ανησυχία μήπως ο τόπος μπει σε ένα τούνελ ακυβερνησίας είναι δεδομένη.

Για την πλειοψηφία των ερωτηθέντων είναι απαραίτητο και το να μην επιστρέψει η χώρα στη δραχμή!

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οδεύουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αν και η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει αρνητικά αυτό το ενδεχόμενο και Βουλή με 10 κόμματα.

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μαζί, 45%...
Η αυτοδυναμία είναι όνειρο μακρινό επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της Κάπα Research για την εφημερίδα Τα Νέα.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου (25,5%) έναντι του ΠΑΣΟΚ (19,1%) αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας δε θα επιτευχθεί. Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη φαίνεται να εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που Πάνου Καμένου δείχνουν να χάνουν έδαφος (7,1%), όπως άλλωστε και η Δημοκρατική Αριστερά (5,4%).
Σταθερά τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 10,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (9,1%). Στη νέα Βουλή φαίνεται ότι θα μπει και η Χρυσή Αυγή (5,4%) αλλά και ο ΛΑΟΣ (4%) παρά τη φθορά του από τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας δηλώνει το 59% των ερωτηθέντων, ενώ η «πάση θυσία παραμονή στο ευρώ» που ζητά το 77% των πολιτών, είναι άλλος ένας δρόμος προς τη συγκυβέρνηση.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δε θέλει νέο γύρο εκλογών στην περίπτωση που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Μόλις στο 8,1% τάσσεται υπέρ.

Για το 26,7% των ερωτηθέντων, καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει ποσοστό 25,8% αλλά για τους περισσότερους (45,2%) καταλληλότερος είναι ο... κανένας!

Χέρι-χέρι συσπείρωση και αυτοδυναμία...
δείχνει η δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν μαζί 39,7%! Φτάνουν όμως μαζί τις 155 έδρες... Η έρευνα δείχνει ξεκάθαρα ότι η αυτοδυναμία πάει... περίπατο, ενώ συγχρόνως μειώνεται και η διαφορά των δυο κομμάτων.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 21,9% και το ΠΑΣΟΚ 17,8%, με τη διαφορά να μειώνεται από το 4,5% στο 4,1%, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ακόμη και την τελευταία στιγμή θα υπάρχουν διαρροές. Και ενώ η ΝΔ βλέπει το ποσοστό της να μειώνεται σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της εταιρίας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμένου ανεβαίνουν (10,4% από 9,9%), όπως και ο ΛΑΟΣ (4,2% από 3,9%), δημιουργώντας νέους πονοκεφάλους στη Συγγρού.

Μάχη για την τρίτη θέση δείχνουν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Δημοκρατική Αριστερά. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο ΚΚΕ φαίνεται να υποχωρεί στην 5η θέση (9,2%), με τον ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνει το ποσοστό του στο 11% και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ακολουθούν με 10,4%. Η ΔΗΜ.ΑΡ. συγκεντρώνει 8,8%, η Χρυσή Αυγή 5,2%, ενώ έστω και οριακά Οικολόγοι Πράσινοι (3,2%) και Δημοκρατική Συμμαχία (3%) μπαίνουν στη Βουλή.

Και εδώ, Ευάγγελος Βενιζέλος (15,1%) και Αντώνης Σαμαράς (15,5%) έχουν σχεδόν τα ίδια ποσοστά.

Το 46,4% των ερωτηθέντων «βλέπει» συγκυβέρνηση και μόλις το 8,3 πιστεύει πως η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές με αυτοδυναμία. 43,8% των πολιτών μιλούν για ψήφο διαμαρτυρίας, ενώ το 42% λέει ότι θα ψηφίσει με βάση το πρόγραμμα κάθε κόμματος.

Στις επτά μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στη δημοσκόπηση της RASS:
Η δημοσκόπηση της RASS για την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” στην εκτίμηση ψήφου μόλις ανεβάζει τα δύο αποκαλούμενα μεγάλα κόμματα πάνω από το 40%.
Οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 54,5% πως θα ψηφίσουν με κριτήριο να κυβερνηθεί η χώρα, ενώ το 62,1% δηλώνει ανήσυχο για την πιθανότητα ακυβερνησίας.
16 ημέρες πριν τις εκλογές οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό 70,4% υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, ωστόσο μπροστά στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ το 59,8% είναι όσων απάντησαν είναι αρνητικοί
Αναλυτικά η εκτίμηση ψήφου στη δημοσκόπηση:

ΠΑΣΟΚ 17,1%
ΝΔ 24,1%
ΚΚΕ 8,7%
ΛΑΟΣ 3,4%
ΣΥΡΙΖΑ 10,3%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,8%
ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ 8,4%
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 9,4%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,3%
ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ 3,2%

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου