Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Την Τετάρτη 25/4 στις 4 μ.μ. η νεκρώσιμος ακολουθια του Δημήτρη Λαϊνά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Χίου

Την Τετάρτη 25 Απριλίου, στις 4 το απογεύμα θα πραγματοποιηθεί η νεκρώσιμος ακολουθία του Χιώτη λαογράφου Δημήτρη Λαϊνά, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Χίου, των Αγίων Μηνά, Βίκτωρα και Βικεντίου.

Το παραπάνω ανακοίνωσε, μέσω των κοινωνικών δικτύων, νωρίτερα, ο...
αντιδήμαρχος Χίου Παντελής Στεφάνου.

Η σωρός του εκλιπόντος, θα μεταφερθεί στη Χίο, αύριο Τρίτη 24/4 στις 7 το απόγευμα, με το πλοίο της NEL, European Express, με έξοδα του Δήμου Χίου.

Επιθυμία των οικείων του, ήταν να ταφεί στη Χιακή γη και το αίτημα που εξέφρασε ο Χιώτης εκδότης του περιοδικού  ΝΕΜΕCIS Γιώργος Μπαχάς, αποδέχθηκε ο δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης.

Ο Χιώτης λαογράφος, που άφησε την  τελευταία του πνοή το Σάββατο 21 Απριλίου, από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο, γεννήθηκε στη Χίο πριν από 77 χρόνια και σπούδασε στην Ανωτάτη Πάντειο Σχολή.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια σαν ανώτερο στέλεχος στη χρωματοβιομηχανία ΒΙΒΕΧΡΩΜ, ενώ με τη συγγραφή, η αρχική του τουλάχιστον ενασχόληση ήταν ερασιτεχνική, έως και τη συνταξιοδότησή του.
    
Διέθετε τρομακτική μνήμη, έτσι ώστε να αποστηθίζει τη γνώση και να διαθέτει τεράστια εγκυκλοπαιδική μόρφωση.

Κείμενά του, έχουν δημοσιευθεί σε όλα τα χιακά έντυπα και εφημερίδες, κατά τα τελευταία τουλάχιστον πενήντα χρόνια.

Στο ενεργητικό του, μεταξύ άλλων συγκαταλέγονται βιογραφικά σημειώματα, παρουσιάσεις βιβλίων και καλλιτεχνικών έργων, Χίων κυρίως δημιουργών, ενώ διέθετε ένα πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό και αρχείο από δημοσιεύσεις, εφημερίδες και έντυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου