Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Βελτιώνεται ο καιρός από σήμερα Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου

Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές στο Αιγαίο και λίγα χιόνια στα ορεινά της Στερεάς, περιμένουμε για σήμερα Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί από...
2 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 18 στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 8 ως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο περισσότερο ενισχυμένοι σε θυελλώδεις στις Κυκλάδες και το Ικάριο, αλλά σταδιακά από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Σήμερα Τρίτη 10/4, για τη Χίο προβλέπεται βροχή, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 9 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ.
Μετά το μεσημέρι περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς αλλά στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερες. Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό περισσότερο ενισχυμένοι σε θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό. Από το μεσημέρι και μετά θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες περιμένουμε τη Μεγάλη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς. Μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι πνέουν στο Θερμαϊκό αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Γενική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα
Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς τοπικά να είναι ισχυρά αλλά από το απόγευμα και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί και νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες και Κρήτη
θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες με εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, και Θράκη
Θα σημειωθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια τις μεσημβρινές κυρίως ώρες πιθανώς καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα υπάρξει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά,Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα νότια. Θα υπάρξει βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου