Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Η ΟΧΣΑ διαμαρτύρεται για τη διακοπή της ταχυδρομικής ατέλειας της αποστολής του διμηνιαίου εντύπου "Η ΧΙΟΣ ΜΑΣ"

Η ΧΙΟΣ ΜΑΣ
Επιστολή της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής στον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο

Έγγραφη διαμαρτυρία, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής Αργύρης Κοκκινάκης, απέστειλε στον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο η ΟΧΣΑ. Συγκεκριμένα με την επιστολή της ΟΧΣΑ, αφού ενημερώνει για το σπουδαίο έργο που επιτελεί στην παροικία των Χιωτών που διαμένουν στην Αθήνα διαμαρτύρεται για την απόφαση διακοπής της ταχυδρομικής ατέλειας στο σύνολο των Συλλογικών εντύπων. 

Αφού εξηγεί ότι...
η έκδοση της εφημερίδας είναι το μέσον ενημέρωσης των Χιωτών της Αττικής, για τις εκδηλώσεις πολιτιστικού, κυρίως, ενδιαφέροντος που διοργανώνει, ζητάει να εξαιρεθεί η εφημερίδα "Η ΧΙΟΣ ΜΑΣ" και όλα τα συναφή έντυπα, από την απόφαση διακοπής της ταχυδρομικής ατέλειας.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η αποστολή της εφημερίδας που εκδίδει η Ομοσπονδία στοιχίζει με την ταχυδρομική ατέλεια περίπου 850 ευρώ έκδοση, κόστος το οποίο επομίζονται δύο μέλή της, ενώ χωρίς την ατέλεια, αυτό θα ανέλθει τουλάχιστον στα 5.000 ευρώ ανά έκδοση.

Το πλήρες κείμενο της αποστολής της ΟΧΣΑ προς τον υπουργό Επικρατείας έχει ως εξής: 
Ηλίας Μοσιάλος
   
Προς τον

Υπουργό Επικρατείας
και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο
κ. Ηλία Μόσιαλο
Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας
Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου
Καλλιθέα 10163
Αθήνα,15 Ιουλίου 2011
Αριθμ. Πρωτ.: 41
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής (Ο.Χ.Σ.Α.), που έχει ως μέλη της σαράντα πέντε (45) Χιακούς Πολιτιστικούς Συλλόγους, που εδρεύουν στο νομό Αττικής, με 10.000 και πλέον μέλη, εκδίδει, σχεδόν από της ίδρυσης της (25 χρόνια), 2μηνη εφημερίδα με τον τίτλο «Η Χίος μας» και η οποία αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε 5.000 χιακές οικογένειες της Αττικής.

Μέσω της εφημερίδας ενημερώνονται τα μέλη των συλλόγων για τις δραστηριότητες τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και των συλλόγων-μελών της.

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε μόλις πριν 15 ημέρες από το Κεντρικό Ταχυδρομείο Πειραιά ότι η εφημερίδα «η Χίος μας» εμπίπτει στο άρθρο 48 του Εφαρμοστικού Νόμου και διακόπτεται η ταχυδρομική ατέλεια. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι θα αδρανήσει τελείως η Ομοσπονδία δεδομένου ότι τα έσοδα είναι μηδαμινά και τα έξοδα έκδοσης και αποστολής της εφημερίδας, τα δύο τελευταία χρόνια, καλύπτονται από εισφορές δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως αντιλαμβάνεστε είναι αδύνατο να καλυφθεί το συνολικό κόστος αποστολής (χωρίς την ατέλεια) και το οποίο θα ανέλθει στο ποσό των 5.000 Ευρώ και πλέον.

Ως εκ τούτου, η Ομοσπονδία θα αναστείλει όχι μόνο την έκδοση της εφημερίδας αλλά γενικότερα τις δραστηριότητες της, καθώς δεν θα υπάρχει τρόπος ενημέρωσης της Χιακής παροικίας της Αττικής για τις δραστηριότητες της.

Αργύρης Κοκκινάκης
Με το παρόν υπόμνημα θέτουμε υπόψη σας το πρόβλημα που δημιουργείται στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, όπως η Ομοσπονδία, και ζητάμε όπως μεριμνήσετε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να υπάρξει εξαίρεση για την εφημερίδα «η Χίος μας» καθώς και για συναφή έντυπα, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν το πολύ σημαντικό κοινωνικό και πολιτιστικό τους έργο, ιδιαίτερα στις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας.

Ευελπιστώντας ότι θα βρείτε δίκαιο το αίτημά μας, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση και θερμούς χαιρετισμούς,
για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος    


Αργύρης Κοκκινάκης 
Δραστηριότητες 2011

  • 27/01/2011: Παρουσίαση του βιβλίου του Ομότιμου Καθηγητή κ. Β. Κέκη «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΥ» στο Φ.Σ. «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ».
  • 27/02/2011: Εκδήλωση αφιερωμένη στα 160 χρόνια από τη γέννηση του μεγαλύτερου Έλληνα διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και στα 100 από το θάνατό του στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκου».
  • 19/03/2011: Εκδήλωση τιμής για τον Ακαδημαϊκό, Στρατηγό και επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Δημήτρη Σκαρβέλη και τον πρώτο Χιώτη εν ενεργεία υποναύαρχο ΛΣ, Δημήτριο Τσιαδή, καθώς και τους 3 αριστεύσαντες μαθητές των Λυκείων της Χίου με το μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στα ΑΕΙ, στο πλοίο «ΝΕΦΕΛΗ» χορηγία της Hellenic Seaways.
  • 15/05/2011: Εορτασμός του πολιούχου της Χίου, Αγίου Ισιδώρου, στο ομώνυμο γραφικό εκκλησάκι στο Λυκαβηττό.
  • 22/05/2011: Εκδηλώσεις μνήμης των 50.000 περίπου Χίων που έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη «Σφαγή της Χίου» (Απρίλιος 1822) μέσα από κείμενα και μουσική που αποδίδουν τα συναισθήματα των Χίων από την καταστροφή στο θρίαμβο της επιβίωσης, στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα Μαρία Καλουτά» στο Νέο Κόσμο.
  • 29/05/2011: Εκδήλωση μνήμης για τα 558 χρόνια της  Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου