Υλικά
- 1 βάζο πιπεριές... Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 60γρ. φέτα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
- ½ ματσάκι άνηθο ή μάραθο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε πολύ ψιλές ροδελίτσες
- λίγη πάπρικα
- μερικά κλωναράκια δυόσμο
- χυμό από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- ξύσμα από 2 λεμόνια
Για τη σάλτσα πάπρικα
Εκτέλεση
-Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι και χτυπάτε καλά, μέχρι να πάρετε μια λεία αλοιφή.Για τη σάλτσα της δροσιάς
Εκτέλεση
-Ψιλοκόβετε τον άνηθο ή το μάραθο τον βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πάπρικα, το δυόσμο και ανακατεύετε.- -Ρίχνετε και το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια και ελαιόλαδο, αλατίζετε, ανακατεύετε και σερβίρετε.
- 1 κολοκύθι μικρό
- 1 καρότο μικρό
- 1 πράσινο μήλο
- 1 αγγούρι μεγάλο
- 500γρ. γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό πλήρες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το πράσινο μέρος πολύ ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- πάπρικα ή μπούκοβο
Για το τζατζίκι με λαχανικά χωρίς σκόρδο
Εκτέλεση
-Τρίβετε στον τρίφτη του κρεμμυδιού το κολοκυθάκι, το καρότο, το πράσινο μήλο και το αγγούρι χωρίς τα σπόρια του.- -Τα ρίχνετε όλα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, τα αλατίζετε και τα στύβετε καλά.
- -Τα αφήνετε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν όλα τα υγρά τους.
- -Έπειτα τα ανακατεύετε με το γιαούρτι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το δυόσμο και τον άνηθο.
- -Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και πασπαλίζετε με πάπρικα ή μπούκοβο.
- 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
- 1 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού, κοφτό, κόκκινο καυτερό πιπέρι
- 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
- 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
- 1 φλιτζάνι κέτσαπ
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο
- 1 κολοκύθι μικρό
Σάλτσα Μπάρμπεκιου (BBQ)
Εκτέλεση
-Βάλτε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.- -Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
- -Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα.
- -Αν θέλετε η σάλτσα να γίνει πιο πηχτή, αφήστε τη λίγο περισσότερο στη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου