Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - ΕρντογάνΤηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν τόσο για το Κυπριακό όσο και για το προσφυγικό.
 
Στην τηλεφωνική τους συνομιλία, Ερντογάν και Τσίπρας, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για Κυπριακό και προσφυγικό, ενώ από την γενική γραμματεία του πρωθυπουργού, απ' όπου και δόθηκε στη δημοσιότητα το γεγονός δεν διευκρινίζεται ποιος πήρε τη σχετική πρωτοβουλία.

Συνεχίζει την ενημέρωση των κομμάτων ο Αναστασιάδης

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης άρχισε την...
Παρασκευή και ολοκληρώνει αύριο, πριν αναχωρήσει για την Ελβετία, χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους οποίους ενημερώνει για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Κινήσεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει ο Ακιντζί

Δύο εικοσιτετράωρα πριν από τις συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη στον Μον Πελεράν, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης , Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι «είναι η ώρα να υπάρξουν κινήσεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Αναχωρώντας για την Ελβετία με σταθμό στην 'Αγκυρα, ο Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε ανησυχία για δηλώσεις που γίνονται από πλευράς Αθήνας και Λευκωσίας, υποστηρίζοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά και η ελληνική κυβέρνηση έχουν πρόθεση για μεταφορά της πενταμερούς διάσκεψης, όπως είπε, το 2017.

Είναι επίσης ανησυχητικό, πρόσθεσε, το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά φαίνεται να επιδιώκει, «στην πενταμερή διάσκεψη να συζητηθούν μόνο τα θέματα που άπτονται της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

Ο Ακιντζί δήλωσε ότι, εάν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στην νέα συνάντηση στο Μον Πελεράν, θα πρέπει εντός των επόμενων τριών εβδομάδων να πραγματοποιηθεί η πενταμερής, κατά την οποία πρέπει, όπως ανέφερε, να συζητηθούν τα θέματα που θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα όσον αφορά τα πρώτα τέσσερα κεφάλαια, οι τελικοί χάρτες και τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

«Οποιαδήποτε διαφορετική προσέγγιση, δεν οδηγεί σε λύση», δήλωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου