Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Οφείλουμε να σπάσουμε το ...γκέτο των λαθρομεταναστών για να ησυχάσουν τα νησιά μας

Η Χίος μαζί με τα άλλα νησιά μας, γίνεται σιγά-σιγά ολοένα και περισσότερο, αυτό που λέμε, περίγελος του κόσμου.

Αιτία οι κυβερνητικές αποφάσεις που εγκλώβισαν στα νησιά μας, ανθρώπους που με άναρχο τρόπο έφτασαν στον τόπο μας.

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Οι δυστυχισμένοι μεν, λαθρομετανάστες δε, στην πλειοψηφία τους, και όχι...
πρόσφυγες, όπως κάποιοι επιμένουν να τους αποκαλούν, ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι τους, με προορισμό κάποια Ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία θα τους βοηθούσαν συντοπίτες τους να βρουν δουλειά, ώστε τίμια να βγάζουν ένα πιάτο φαγητό.

Η ιστορία όμως στην πορεία...στράβωσε. Η Ευρώπη, αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της, βγάζοντας την Ελλάδα, στην απ' έξω και δίνοντάς της το ρόλο κυματοθραύστη.

Για το λόγο αυτό βέβαια, η χώρα μας παίρνει αρκετά χρήματα, ως αντάλλαγμα από την Ευρώπη και γι' αυτό δέχθηκε να παίξει αυτό το ρόλο. Όμως, δεν υπολόγισε τις συνέπειες, που έχει η όλη αυτή κατάσταση.

Χθες, ξημερώματα Πέμπτης 17 Νοέμβρη η Χίος για μια ακόμα φορά, έπαιξε αρνητικά στα δελτία ειδήσεων για τις φασαρίες που έγιναν στον καταυλισμό των λαθρομεταναστών της Σούδας.

Οι λαθρομετανάστες αγανακτισμένοι από τον εγκλωβισμό τους, βλέποντας ότι ο στόχος τους για καλύτερη ζωή ολοένα και απομακρύνεται αντιδρούν. Οι αντιδράσεις αυτές είχαν ως αποκορύφωμα το χθεσινό ξέσπασμα.

Έσπασαν το μαγαζί  με τα πυροτεχνήματα του Δημήτρη Πάγκαλου και αφού ενεργοποίησαν τα κλεμμένα βεγγαλικά, έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό τους και έσπασαν αυτοκίνητα, που ήταν παρκαρισμένα γύρω από τη Σούδα.

Η συνέχεια δόθηκε σήμερα τα ξημερώματα από ομάδα αγανακτισμένων Χιωτών που επιτέθηκε στους λαθρομετανάστες. Αυτό λοιπόν θα γίνεται συνέχεια από 'δώ και πέρα.

Από τη μια πλευρά οι αγανακτισμένοι λαθρομετανάστες, που βρίσκονται μέσα σ' ένα γκέτο-καταυλισμό, στο οποίο έχει μετατραπεί η Σούδα, που βρίθει παρανομιών, με την ανοχή των αρχών, και από την άλλη πλευρά οι αγανακτισμένοι Χιώτες που έχουν μια χειροβομβίδα στα σπίτια τους απασφαλισμένη την οποία περιμένουν από ώρα σε ώρα να εκραγεί και να καταστρέψει τα πάντα γύρω της.

Όλα τα παραπάνω δεν τα γράφουμε για να στηλιτεύσουμε τους λαθρομετανάστες, ούτε τους κατοίκους, διότι από την πλευρά τους όλοι έχουν δίκαιο διότι η αγανάκτησή τους τους έχει κάνει εν εξάλλω.

Πως μπορούν όλα αυτά να διορθωθούν, να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα και να βρουν τη χαμένη τους ηρεμία, η πόλη της Χίου, της Μυτιλήνης και των άλλων νησιωτικών περιοχών που λειτουργούν ως κυματοθραύστης της Ευρώπης.  

Να σπάσουν το γκέτο. Να μεταφερθούν αυτές οι 2-3-4 χιλιάδες άνθρωποι μαζί με τους αλληλέγγυούς τους, σ' όλη την επικράτεια, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, δηλαδή να επαναπατριστούν (γυρίσουν στη χώρα τους), φύγουν για τις χώρες που επιθυμούν στην υπόλοιπη Ευρώπη ή να παραμείνουν ως εργαζόμενοι με τη διαδικασία του ασύλου στη χώρα μας.

Αν συμβεί αυτό, θα ηρεμήσουν σε μεγάλο βαθμό τα πνεύματα, αφού οι εξεγέρσεις αντλούν τη δύναμή τους, από τον όχλο.

Πάντως, αυτό που κάνει η κυβέρνηση που απλά προσπαθεί να καταστείλει εκ των υστέρων κάθε εξέγερση και στη συνέχεια να μετρά τις παρενέργειες της στην κοινωνία δε βοηθάει καθόλου. Ούτε λύση  προσφέρουν τα ευχολόγια που λένε οι Κυβερνητικοί παράγοντες (οι υπουργοί και οι σφουγγοκωλάριοι τους για να κατευνάσουν τα μαινόμενα πλήθη προς στιγμή...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου