Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη
- 250 γραμμάρια ζύμη σφολιάτας
- Από 4 λεμόνια τον χυμό τους και το ξύσμα
- 4 αυγά
- 325 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 225 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
- 1 κατσαρόλα
- 1 αυγοδάρτη
- 1 βάζο
Εκτέλεση
Για τη ζύμη- Ανοίξτε τη σφολιάτα σε τετράγωνο φύλλο, πάχους 3 χιλιοστών. Κόψτε τη σε λωρίδες, με φάρδος 2 εκ. και μήκος 30 εκ.
- Τυλίξτε τις λωρίδες σε μεταλλικά χωνάκια. Βρέξτε λίγο την πλευρά της κάθε λωρίδας για να κολλήσει καλύτερα.
- Βάλτε τα χωνάκια στη λαμαρίνα του φούρνου, αφού προηγουμένως την έχετε βουτυρώσει.
- Αλείψτε την επάνω επιφάνειά τους με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό και ψήστε και ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά.
- Όταν κρυώσουν ελαφρά, βγάλτε τα από τα μεταλλικά χωνάκια. Γεμίστε τα ψημένα χωνάκια με την κρέμα λεμόνι.
- Στο πάγκο της κουζίνας βάζετε την κατσαρόλα και ρίχνετε τα αυγά. Χτυπάτε τα αυγά καλά μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι τους.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, το ξύσμα λεμόνι, το βούτυρο, το κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη.
- Στη συνέχεια βάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει μια πηχτή υφή.
- Στη συνέχεια χαμηλώνετε την εστία και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμα.
- Έπειτα αφήνετε λίγο να κρυώσει και αποθηκεύετε στο βάζο. Διατηρείτε το στο ψυγείο για 2 -4 εβδομάδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου