Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Νέες επιβαρύνσεις στα ακίνητα στα ψιλά γράμματα του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα

Νέες επιβαρύνσεις στα ακίνητα στα ψιλά γράμματα του νομοσχεδίου για τα αυθαίρεταΌλα τα κτίρια της χώρας πρέπει να αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα με σφραγίδα από μηχανικό
Νέες επιβαρύνσεις για εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων κρύβει στα ψιλά γράμματα το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα.
 
Πρόκειται για την...
«Ταυτότητα Κτιρίου» την οποία θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, πληρώνοντας τους μηχανικούς.

Με βάση την υποχρέωση για την απόκτηση ταυτότητα του κτιρίου οι πολίτες που έχουν στην κατοχή τους κάποιο ακίνητο θα πρέπει, ανάλογα με την κατηγορία του ακινήτου, μέσα σε πέντε, επτά ή οκτώ χρόνια να υποβάλλουν μετά από έλεγχο επιβλέποντος μηχανικού τα απαραίτητα από τον νόμο δικαιολογητικά (σχέδια και πιστοποιητικά) σε μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η σφραγίδα μηχανικού είναι απαραίτητη και αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό της τάξης των 300 - 500 ευρώ, που είναι και το μίνιμουμ της σχετικής αμοιβής του μηχανικού.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι υποχρεωμένοι κάθε επτά χρόνια να πληρώνουν και πάλι έναν μηχανικό ο οποίος θα επανελέγχει τα στοιχεία ταυτότητας του κτηρίου, έτσι ώστε να ανανεώνεται και ο σχετικός φάκελος-ταυτότητα του κτιρίου.

Σε περίπτωση που εντοπίζονται ψευδή στοιχεία ή παραβάσεις προβλέπονται πρόστιμα από 2.000 ευρώ ως και 20.000 ευρώ, ενώ και ο μηχανικός κινδυνεύει με αναστολή της άδειας λειτουργίας του.
Η συμπλήρωση του φακέλου του ακινήτου είναι για όλους υποχρεωτική καθώς χωρίς αυτό το ακίνητο δεν θα μπορεί να πωληθεί ή να μεταβιβαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου