Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Αίθριος ο καιρός σήμερα Πέμπτη 1/9 στη Χίο

Στις νησιωτικές περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με μόνο παροδικές κατά τόπους νεφώσεις και μικρή πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων στις Σποράδες, το βόρειο Ιόνιο και την ορεινή Κρήτη σήμερα Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016. Σ' όλη την ηπειρωτική χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι αυξημένες ενώ κατά τόπους θα σημειώνονται παροδικές βροχές στην κεντρική και βόρεια χώρα. Από νωρίς όμως το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανώς καταιγίδες σε όλη την ηπειρωτική χώρα εκτός από την ανατολική Στερεά και τη Θράκη. Στις περιοχές με μεγάλο υψόμετρο τα φαινόμενα κατά περίπτωση θα είναι ισχυρά. Υποχώρηση των φαινομένων θα σημειωθεί προς το βράδυ.
 
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 32, στην κεντρική και νότια από 17 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 35 και στην Κρήτη από 22 από 28.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά τοπικά θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
26 έως 30 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία στους 26 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Παρασκευή 2/9, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 24 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχοπτώσεις. Ιδιαίτερα από το μεσημέρι και έπειτα αναμένονται και όμβροι ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριες.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 30 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: στη Θράκη αρχικά γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτικη Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: στην Πελοπόννησο αρχικά γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι και τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4, στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρασκευή 2-9-2016
καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που
βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Σάββατο 3-9-2016
καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 4-9-2016
καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 5-9-2016 και Τρίτη 6-9-2016
καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο βόρειοι 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου