Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Πεντανόστιμο γιουβέτσι με γαρίδες και ούζο

Πεντανόστιμο γιουβέτσι με γαρίδες και ούζο - Κεντρική ΕικόναΜε καυτερό πιπέρι και γλυκιά πάπρικα

Υλικά

-Γαρίδες με κέλυφος 500 γρ
-Κριθαράκι 500 γρ
-Ούζο 1/2 ποτήρι του κρασιού
-Ντοματοπολτός 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
-Ντομάτες...
ψιλοκομένες φρέσκιες 2 τεμ ή 1 κονσέρβα
-Πιπέρι κόκκινο καυτερό 1 πρέζα
-Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
-Αλάτι- πιπέρι
-Κάρυ 1 πρέζα
-Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
-Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
-Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
-Νερό όσο χρειαστεί

Οδηγίες
-Καθαρίζουμε τις γαρίδες με οδοντογλυφίδα για να βγάλουμε το εντεράκι τους,τις πλένουμε , βγάζουμε από κάθε γαρίδα το κέλυφος και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι να βράσουν για να κρατήσουμε το ζουμί τους.

-Βάζουμε να στραγγίξουν οι γαρίδες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε.

-Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα να κάψει, προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι,την πάπρικα,το μαύρο πιπέρι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

-Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ούζο.

-Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες ή την κονσέρβα και χαμηλώνουμε την φωτιά.

-Αλατίζουμε και προσθέτουμε νερό.

-Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα.

-Αφού πήξει η σάλτσα ρίχνουμε τις γαρίδες και το κάρυ κι αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 3-4 λεπτά.

-Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε πιατέλα.

-Προσθέτουμε νερό στην σάλτσα μας όσο χρειάζεται, το ζουμί από τα κελύφη που βράσαμε και το κριθαράκι.

-Ανακατεύουμε να μη μας κολλήσει κι αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά (προαιρετικά μπορούμε να το σοτάρουμε πρώτα το κριθαράκι σε λίγο ελαιόλαδο και μετά να το βράσουμε).

-Κλείνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες στο κριθαράκι, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

*Κανονικά το γιουβέτσι γίνεται στον φούρνο, αλλά για να μην σκληρύνουν οι γαρίδες είναι καλύτερα να το κάνουμε στην κατσαρόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου