Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Καταστροφική για τους μαστιχοπαραγωγούς η κατάργηση της αναγκαστικότητας των συνεταιρισμών τους

Καταστροφική για τους μαστιχοπαραγωγούς η κατάργηση της αναγκαστικότητας των συνεταιρισμών τουςΜε ομόφωνο ψήφισμα τους οι μαστιχοπαραγωγοί, σε έκτακτη γενική τους Συνέλευση το Σάββατο 10 Απριλίου, απαιτούν την διατήρηση του αναγκαστικού νόμου 1390/1938. 
 
Όπως σημειώνουν, η οποιαδήποτε μεταβολή επί του ισχύοντος νομικού πλαισίου, θα είναι καταστροφική για τον μαστιχοπαραγωγό και κατ' επέκταση για την...
οικονομία και την κοινωνία του ακριτικού μας νησιού.

Στη Συνέλευση ήταν παρόντες και οι δύο Βουλευτές, που διαφωνούν στο γεγονός ότι ο μεν Α. Μιχαηλίδης σημειώνει ότι δεν θα το ψηφίσει αν δεν αναφέρεται ονομαστικά στην διατήρηση της αναγκαστικότητας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ο δε Ν. Μηταράκης επιμένει ότι ο Νόμος δεν θα αναφέρεται ονομαστικά, συνεπώς επ' ουδενί δεν πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να καταργεί σε μια νύκτα την αναγκαστικότητα.

Στη Βουλή την Τετάρτη

Ενώπιον της αρμόδιας Eπιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής θα βρεθούν την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ένωσης και ο διευθύνων σύμβουλος του συνεταιρισμού προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματα έτσι όπως αυτά καταγράφηκαν από τη νομική σύμβουλο και εμπεριέχονται σε σχετικό υπόμνημα με το οποίο ζητούνται:

-η διαφύλαξη της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού,
-η διατήρηση της ισχύος του προηγούμενου νόμου 1390/1938,
-η Ε.Μ.Χ. να διέπεται από τους ιδρυτικούς της νόμους,
-η προστασία του μοναδικού προϊόντος και
-η θωράκιση του θεσμικού ρόλου της Ε.Μ.Χ..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου